Τι γνώσεις μπορείς να αποκομίσεις από το Digital Media Academy;

By Collegelink Team

Το Digital Media Academy by CollegeLink & Frapress ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ζητήσαμε από το κοινό να μας διηγηθούν μέσα από την δική τους ματιά και εμπειρία τι ακρβώς έγινε. Το παρακάτω, λοιπόν, κείμενο αποτελεί δημιουργία του Σωτήρη Μαυρομμάτη. Απολαύστε υπεύθυνα!

Η ιστορία μου.

Το Σάββατο 23 του Ιούνη  ξεκίνησα για να φτάσω στο ACEin, το κτίριο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που δίνει την ευκαιρία σε άτομα να υλοποιήσουν και να προχωρήσουν τις ιδέες τους. Το σεμινάριο είχε θέμα Digital Media & Copywriting. Η αλήθεια είναι πως πηγαίνω συχνά σε σεμινάρια social media, κυρίως γιατί μου αρέσουν και είχα τις επιφυλάξεις μου για το τι περισσότερο μπορεί να μου προσφέρει. Έφτασα λοιπόν, ανέβηκα στον δεύτερο, με υποδέχθηκαν τα παιδιά και μου έδωσαν σε χαρτί το πρόγραμμα. Είχε αρκετό κόσμο και κάθισα μπροστά (nerd φάση ). Δίπλα μου, καθόντουσαν κάποιες κοπέλες και συζητούσαν για το αν θα κάνουν μεταπτυχιακό και τι επαγγελματικές ευκαιρίες υπάρχουν. Δημοσιογραφία έχουν τελειώσει και απ’ ότι κατάλαβα γνωρίζονταν. Εγώ πάλι δεν γνώριζα κανέναν και άρχισα να μπαίνω στην συζήτηση τους.

Οι ομιλίες.

Σ’ αυτό το σημείο ξεκίνησαν οι ομιλίες των προσκεκλημένων. Η αλήθεια είναι ότι όλες ήταν πολύ ενδιαφέρουσες, άκουσα πράγματα που δεν γνώριζα και κράτησα σημειώσεις. Θα ήθελα να σας αφήσω το καλύτερο κομμάτι για το τέλος. Ποια, δηλαδή, ήταν η αγαπημένη μου και τον λόγο, έτσι, για να κάνω ωραίο κλείσιμο. Μαζί με τον Αντώνη Ματζαβίνο γνωρίσαμε την σφαιρική όψη των social media και η Εβίτα Γοργορίνη, Co-Founder & Head of Content @ Frapress, μας τόνισε την σημασία που έχει το περιεχόμενο που γράφεις και πως εμπνέεσαι το θέμα που θα ασχοληθείς. Επίσης, μας έδωσε πρακτικά tips για να πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα SEO. Μάθαμε από τον Γιάννη Μπελεγρίνη πως να κάνεις μια πραγματική συνέντευξη και πως πρέπει να επιλέγεις ποιςες «μάχες» θα δίνεις με τον συνεντευξιαζόμενο. Είδαμε μαζί με τον Λευτέρη Μούτη από την Eurohoops το πέρασμα της δημοσιογραφίας από την έντυπη εφημερίδα στην ηλεκτρονική μορφή. Τέλος, ο Βαλάντης Ζώτος μας αποκάλυψε το FightHoax, το οποίο δύσκολα μπορούσες να φανταστείς ότι υπάρχει. Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο στόχο έχει να ελέγχει τον βαθμό στον οποίο είναι αξιόπιστη η πηγή του εκάστοτε κειμένου που διαβάζουμε.

Τα διαλείμματα και το μεσημεριανό.

Γενικά στο σεμινάριο υπήρχαν διαλείμματα τόσο για καφέ με κουλουράκια όσο και για μεσημεριανό. Ντάαααξει, έπαθα πλάκα! Το μεσημέρι είχε πίτσες, ό,τι καλύτερο μιλάμε! Guilty, but who doesn’t like pizza? Και δεν είναι μόνο αυτό, γνώρισα ένα παιδί που ο αδερφός του είναι στην ίδια παρέα με τον αδερφό μου που σπουδάζει στην Πάτρα. Μικρός που είναι ο κόσμος τελικά! Πιάσαμε κουβέντα και καθίσαμε μαζί μέχρι το τέλος των ομιλιών.

Επίλογος.

Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, δεν το μετάνιωσα σε καμία περίπτωση, κατάφερα να κάνω ένα step μπροστά τις γνώσεις που είχα και θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να ξαναπάω στο επόμενο σεμινάριο που θα διοργανώσουν. Παιδιά δεν με πληρώνουν, αλήθεια! Μας έστειλαν email για να γράψουμε ένα άρθρο για το πως ήταν η εμπειρία μας. Σκέφτηκα να κάνω την πρώτη μου απόπειρα σε κάτι τέτοιο και ελπίζω να σας άρεσε όσο και εμένα.

As I promised

Η αγαπημένη μου ομιλία ήταν η πρώτη, αυτή του κύριου Δημήτριου Μπούρα. Να σας συστήσω. Παιδιά από εδώ ο κύριος Μπούρας, φωτογράφος και ομιλητής σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας, κύριε Μπούρα από εδώ τα παιδιά. Είναι ένας άνθρωπος ευγενής, έχει ταξιδέψει σε πάρα πολλά μέρη της γης με στόχο να φωτογραφήσει γεγονότα, ιστορίες και την καθημερινότητα ανθρώπων όλου του κόσμου. Εκτίμησα το γεγονός πως πρώτα σκέφτεται τα άτομα που φωτογραφίζει, τα πλησιάζει με σεβασμό, αγάπη και γνωρίζει πάντα την ιστορία τους και τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν. Θυμάμαι ρωτήθηκε κάποια στιγμή πόσο εύκολα πλησιάζει τους ανθρώπους για να τους φωτογραφήσει και απάντησε χαρακτηριστικά πως κάποια στιγμή πέρασε 2 χρόνια γνωρίζοντας μία οικογένεια, πριν αρχίσει να τους φωτογραφίζει. Θέλει υπομονή και μετράει πάρα πολύ ο τρόπος που θα τους πλησιάσεις. Σου δίνει την εντύπωση του ανθρώπου που κουβαλάει πολλές εμπειρίες και αναμνήσεις μαζί του και θες να «εκμεταλλευτείς» οποιαδήποτε γνώση έχει να σου προσφέρει.

Μπορείς να δεις φωτογραφίες από το event εδώ!