Αξιολογήσαμε δωρεάν 540 βιογραφικά εν μέσω lockdown! Τι μάθαμε;

Αξιολογήσαμε δωρεάν 540 βιογραφικά εν μέσω lockdown! Τι μάθαμε;


Σε μόλις επτά εβδομάδες, 540 νέοι υποψήφιοι ανακάλυψαν πως να μετατρέψουν το βιογραφικό τους σε ένα άρτια δομημένο και ATS – friendly έγγραφο, ικανό να αποτυπώσει την ουσία της καριέρας, αλλά και της προσωπικότητάς τους. Πως;
Με τη δωρεάν αξιολόγηση βιογραφικού από επαγγελματίες Recruiters της CollegeLink!

Σε μόλις επτά εβδομάδες, 540 νέοι υποψήφιοι ανακάλυψαν πως να μετατρέψουν το βιογραφικό τους σε ένα άρτια δομημένο και ATS – friendly έγγραφο, ικανό να αποτυπώσει την ουσία της καριέρας, αλλά και της προσωπικότητάς τους. Πως;
Με τη δωρεάν αξιολόγηση βιογραφικού από επαγγελματίες Recruiters της CollegeLink!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

540

βιογραφικά αξιολογήθηκαν

9

άξονες αξιολόγησης των βιογραφικών

20%

των συμμετεχόντων ανανέωσε το βιογραφικό του σε 3 εβδομάδες

18%

αύξηση στο score των βιογραφικών μετά την αξιολόγηση

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ ΣΤΟ COLLEGELINK!

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Ξεχώρισε σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας με το βιογραφικό σουΤα τελευταία χρόνια – και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες – γίνεται συνεχώς πιο δύσκολο έως αδύνατο να προβλέψουμε το μέλλον. Ωστόσο, ένα στοιχείο γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο: η αγορά εργασίας αλλάζει. Οι νέοι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν ένα νέο ψηφιακό σετ δεξιοτήτων και τα κατάλληλα μέσα για να τις αναδείξουν.

Για αυτό στην CollegeLink, αποφασίσαμε να δώσουμε το δικαίωμα σε 540 υποψηφίους να δημιουργήσουν, να βελτιώσουν και τελικά να διαμορφώσουν εντελώς δωρεάν ένα βιογραφικό σημείωμα που άπτεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.


Η ΛΥΣΗ

Δωρεάν έλεγχος βιογραφικού βασισμένος στα κριτήρια αξιολόγησης των Recruiters


Αξιολογώντας βιογραφικά σε καθημερινή βάση για επτά εβδομάδες, διαπιστώσαμε ότι η πλειοψηφία των υποψηφίων δεν γνωρίζει πως να αποτυπώσει ξεκάθαρα και να δομήσει σωστά την επαγγελματική τους εικόνα στο βιογραφικό σημείωμα.

Καλέσαμε, λοιπόν, τον κάθε υποψήφιο ξεχωριστά να παρατηρήσει το βιογραφικό του μέσα από τα μάτια των recruiters και να ανακαλύψει τα λάθη του με βάση τα κριτήρια που εκείνοι χρησιμοποιούν.

Κατηγοριοποιήσαμε τα συνήθη λάθη των βιογραφικού σε εννέα (9) άξονες και αξιολογήσαμε το καθένα από αυτά με βάση συγκεκριμένες κλίμακες και παραμέτρους του κάθε άξονα.

Style & Format

1️⃣ Template
2️⃣ Γραμματοσειρά & Χρώματα
3️⃣ Έκταση & Συνοπτικότητα

Information Structure

4️⃣ Εμφάνιση Στοιχείων Επικοινωνίας
5️⃣ Δομή και σειρά πληροφορίας

Writing

6️⃣ Αναφορά Ποσοτικών Αποτελεσμάτων
7️⃣ Ορθογραφικά & Συντακτικά λάθη
8️⃣ Ρήματα Δράσης

ATS Analysis

9️⃣ ATS Score

ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ

Τα πλέον συνήθη λάθη βιογραφικού που παρατηρήσαμε


89%

υποψήφιοι δεν περιλαμβάνουν numeric references

70%

υποψήφιοι δεν χρησιμοποιούν action verbs, αλλά επιλέγουν παθητική επικοινωνία

60%

υποψήφιοι δεν έχουν πλήρη & εμφανή προσωπικά στοιχεία στο βιογραφικό τους

52%

υποψήφιοι έχουν 2+ σελίδες βιογραφικό

35%

υποψήφιοι έχουν τουλάχιστον ένα ορθογραφικό στο βιογραφικό τους

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παροχή εξατομικευμένης ανατροφοδότησης βασισμένη στα λάθη του κάθε υποψηφίου ξεχωριστάΚατά τη λήξη της διαδικασίας της δωρεάν αξιολόγησης του βιογραφικού, διαβάσαμε παρέα με τον κάθε υποψήφιο ξεχωριστά το βιογραφικό του παρέχοντάς του εξατομικευμένη και προσωποποιημένη ανατροφοδότηση βασισμένη στα δικά του λάθη.

Παράδειγμα Feedback
💡 Χρησιμοποίησε ενιαία και επαγγελματική γραμματοσειρά (Τimes New Roman, Helvetica, Garamond, Proxima Nova). Οι αρκετά έντονες αλλαγές στη γραμματοσειρά μπορεί να αποπροσανατολίσουν το μάτι του Recruiter και να δώσουν την εντύπωση ότι δεν προσέχεις και πολύ τη λεπτομέρεια.💡


Οι υποψήφιοι ανανέωσαν το βιογραφικό τους & μας γέμισαν με πολύτιμο feedback


Σας ευχαριστώ όλους πολύ που παρείχατε την υπηρεσία αξιολόγησης δωρεάν ❤️, είναι μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία ειδικά για όσους αναζητούν εργασία, που δυστυχώς κοστίζει ακριβά.

Άννα - Μαρία Ταμπούρλου
Άννα – Μαρία Ταμπούρλου

Ευχαριστώ πολύ την ομάδα του CollegeLink για το χρόνο και τις συμβουλές της! Με κάθε feedback βελτιώνω όλο και περισσότερα στοιχεία του προφίλ μου για την αγορά εργασίας!

Χριστιάνα Αλιφράγκη
Χριστιάνα Αλιφράγκη

Βρήκα αρκετά βοηθητική την υπηρεσία για τη βελτίωση του βιογραφικού μου, εστίασε σε σημαντικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε ένα βιογραφικό.

Βαγγέλης Καβαλιέρος
Βαγγέλης Καβαλιέρος

Ήταν κάτι πολύ βοηθητικό, ειδικά για νέους όπως εγώ που δεν έχουμε την εμπειρία να συντάξουμε ένα καλό βιογραφικό.

Ειρήνη Πιπέρου
Ειρήνη Πιπέρου

ΑΚΌΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΣΤΟ COLLEGELINK;