Βιογραφικό σημείωμα PDF: Πως θα το φτιάξεις!

By Collegelink Team

Έφτασε η “πολυπόθητη” στιγμή να συντάξεις το βιογραφικό σου και βρίσκεσαι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Αφού έχεις διαβάσει εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το βιογραφικό που θα σου χαρίσει την πρώτη σου δουλειά, προβληματίζεσαι σε ποια μορφή να το αποθηκεύσεις και να το στείλεις στους εργοδότες σου.

Μην αγχώνεσαι, καθώς παρακάτω στον οδηγό που σου ετοιμάσαμε θα βρεις όλα όσα αναζητάς!

Στο δρόμο για τη συγγραφή του βιογραφικού σου, φρόντισε να συμπεριλάβεις όλες τις πληροφορίες που αφορούν τη θέση που αιτείσαι και να αναδείξεις την προσωπικότητα σου. Αρχικά, η σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος πραγματοποιείται στο πρόγραμμα Office και η μορφή του αρχείου είναι Word Document.

Σε μορφή Word το βιογραφικό σου είναι καλό να το διατηρείς στον υπολογιστή σου, προκειμένου να μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα τις τροποποιήσεις που επιθυμείς. Ωστόσο, όταν πρόκειται να το στείλεις σε υποψήφιους εργοδότες προτίμησε τη μορφή αρχείου PDF.

Κάνε την εγγραφή σου για να φτιάξεις το βιογραφικό σου σε pfd!  

Για ποιους λόγους;

  • Το αρχείο σου θα εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο στους περισσότερους υπολογιστές.

  • Έχει μικρότερο μέγεθος αρχείου.

  • Ακολουθεί μια τυποποιημένη μορφή αρχείων.

  • Το αρχείο σου θα προορίζεται μόνο για ανάγνωση, χωρίς να προσφέρει τη δυνατότητα επεξεργασίας από τρίτους.

Το PDF (Portable Document Format) διατηρεί τη μορφοποίηση του εγγράφου και επιτρέπει την κοινή χρήση αρχείων. Όταν το αρχείο μορφής PDF προβάλλεται ηλεκτρονικά ή εκτυπώνεται, διατηρεί τη μορφοποίηση που θέλεις. Η μορφή PDF είναι αποδεκτή ως έγκυρη μορφή από πολλές υπηρεσίες και εταιρείες, οπότε δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για το πως θα εμφανίζεται το βιογραφικό σου στο μελλοντικό σου εργοδότη!

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα προγράμματα του Office για να αποθηκεύσεις ή να μετατρέψεις τα αρχεία σου σε PDF. Δεν θα χρειαστείς κανένα άλλο λογισμικό ή πρόσθετα.

Σημαντικό: Για την προβολή ενός αρχείου PDF, πρέπει να έχεις ένα πρόγραμμα ανάγνωσης PDF εγκατεστημένο στον υπολογιστή σου, όπως το Acrobat Reader, το οποίο είναι διαθέσιμο από την Adobe Systems.

Για να αποθηκεύσεις ένα αρχείο σε PDF:

  • Στο Οffice, επιλέγεις Αρχείο> Εξαγωγή> Δημιουργία PDF.

  • Στο παράθυρο διαλόγου Δημοσίευση ως PDF, επίλεξε το σημείο που θέλεις να αποθηκεύσεις το αρχείο σου. Επίσης, μπορείς να τροποποιήσεις το όνομα το αρχείου έναν θέλεις διαφορετικό όνομα.

Για παραδείγματα βιογραφικού πάτα εδώ.

 

Αν είσαι οπτικός τύπος μπορείς να βρεις εδώ το αντίστοιχο βίντεό μας στο youtube: 

Φτιάξε το προφίλ σου στο CollegeLink και στείλε την αίτησή σου στη θέση που σου ταιριάζει μέσα από την πλατφόρμα! Κάνε την εγγραφή σου εύκολα και γρήγορα και κλείσε την πρώτη σου συνέντευξη άμεσα σε μία από τις 300 εταιρίες που αναζητούν άτομα!

Φτιάξε το προφίλ στο CollegeLink και κατέβασε το βιογραφικό σου σε pdf!