Βιογραφικό Word: Πως θα το φτιάξεις!

By Collegelink Team

Έφτασε η “πολυπόθητη” στιγμή να συντάξεις το βιογραφικό σου και βρίσκεσαι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Αφού έχεις διαβάσει εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το βιογραφικό που θα σου χαρίσει την πρώτη σου δουλειά, προβληματίζεσαι σε ποια μορφή να το αποθηκεύσεις και να το στείλεις στους εργοδότες σου.

Μην αγχώνεσαι, καθώς παρακάτω στον οδηγό που σου ετοιμάσαμε θα βρεις όλα όσα αναζητάς!

Στο δρόμο για τη συγγραφή του βιογραφικού σου, φρόντισε να συμπεριλάβεις όλες τις πληροφορίες που αφορούν τη θέση που αιτείσαι και να αναδείξεις την προσωπικότητα σου. Αρχικά, η σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος πραγματοποιείται στο πρόγραμμα Office και η μορφή του αρχείου είναι Word Document.

Σε έναν υπολογιστή με Windows,

  • Δημιουργείς μια νέα σελίδα σε Word Office, όπου καταγράφεις όλες τις πληροφορίες που επιθυμείς να εμπεριέχονται στο βιογραφικό σου.

  • Αφού ολοκληρώσεις με τη σύνταξη, κάνεις κλικ στις επιλογές Αρχείο > Αποθήκευση ως και επιλέγεις τη θέση όπου θέλεις να αποθηκεύσεις το αρχείο σου.

  • Στη συνέχεια, στο παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση ως, επιλέγεις Word στη λίστα Αποθήκευση ως τύπου.

Για παραδείγματα βιογραφικού σε μορφή Word πάτα εδώ.

Σε μορφή Word το βιογραφικό σου είναι καλό να το διατηρείς στον υπολογιστή σου, προκειμένου να μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα τις τροποποιήσεις που επιθυμείς. Ωστόσο, όταν πρόκειται να το στείλεις σε υποψήφιους εργοδότες προτίμησε τη μορφή αρχείου PDF.

Για ποιους λόγους;

  • Το αρχείο σου θα εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο στους περισσότερους υπολογιστές.

  • Έχει μικρότερο μέγεθος αρχείου.

  • Ακολουθεί μια τυποποιημένη μορφή αρχείων.

  • Το αρχείο σου θα προορίζεται μόνο για ανάγνωση, χωρίς να προσφέρει τη δυνατότητα επεξεργασίας από τρίτους.

Για να δεις πως θα μετατρέψεις το Word βιογραφικό σου σε PDF πάτα εδώ!

Φτιάξε το προφίλ σου στο CollegeLink και στείλε την αίτησή σου στη θέση που σου ταιριάζει μέσα από την πλατφόρμα! Κάνε την εγγραφή σου εύκολα και γρήγορα και κλείσε την πρώτη σου συνέντευξη άμεσα σε μία από τις 300 εταιρίες που αναζητούν άτομα!

Κάνε τώρα την εγγραφή σου!