Ποιά δραστηριότητα ταιριάζει στο φετινό virtual holiday party σας;

By Collegelink Team

Είναι γεγονός. Αρκούν μόνο 2…5…10… μόλις ημέρες για να αποχαιρετήσουμε οριστικά και αμετάκλητα το 2020!

Μια χρονιά αρκετά ιδιαίτερη. Μια χρονιά που μας βρήκε στην πλειοψηφία της απομακρυσμένους, online και με αρκετές προκλήσεις. Μια χρονιά που μας άλλαξε, μας εξέλιξε και συνεχίζει να μας εξελίσσει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο καθημερινά. 

Και, αφού αυτή η χρονιά φτάνει στο τέλος της, μπορούμε να πούμε όλοι μας με περίσσεια σιγουριά ότι, ύστερα από ολόκληρους μήνες remote εργασίας και απανωτών online meetings, έχουμε την απαραίτητη ενέργεια και εργαλεία, για να έρθουμε απομακρυσμένοι κοντά και να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με όλα τα μέλη της ομάδας μας! 

Ας αποχαιρετήσουμε, λοιπόν, το 2020 με έναν τρόπο αρκετά δημιουργικό και κάποιες πιο συναρπαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να βρείτε παρακάτω…

Αναπτύξτε την remote ομάδα σας μέσα από την CollegeLink!

Virtual Secret Santa

Ενώ όλοι μας γνωρίζουμε περισσότερο ή λιγότερο το αμερικάνικο έθιμο του secret santa, αυτό που μπορεί να μη γνωρίζετε είναι ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί πλέον και online μόνο με τη χρήση της παρακάτω εφαρμογής:

https://www.secretsantaorganizer.com/

Εκεί, μπορείτε να προσθέσετε τα ονόματα και emails όλων των μελών της ομάδας σας και να αφήσετε τον αλγόριθμο να τρέξει για σας επιλέγοντας τον secret santa του κάθε μέλους και προωθώντας του προσωποποιημένο email με πληροφορίες.

Παράλληλα, το συναρπαστικό κομμάτι αυτής της εφαρμογής είναι ότι κάθε μέλος της ομάδας σας μπορεί να προσθέσει τη δική του wishlist κάνοντας τα δώρα και τη διαδικασία ακόμη πιο λαμπερή και… στοχευμένη!

The Naughty List (Fun Icebreaker)

Δυστυχώς, η remote εργασία έκανε την onboarding διαδικασία για κάθε νέο μέλος της ομάδας μας ελάχιστα πιο δύσκολη με τους τελευταίους να νιώθουν ακόμη αρκετά αποξενωμένοι από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μας.

Έρχεται, όμως, η ιδέα της naughty list… Μια λίστα όπου επιτρέπει σε κάθε νέο μέλος της ομάδας σας να γνωρίσει τους υπολοίπους και αντίστροφα με έναν τρόπο αρκετά πιο διασκεδαστικό!

Δηλαδή, όλα τα μέλη της ομάδας ξεκινούν έχοντας και τα 10 δάχτυλά τους σηκωμένα. Κάθε μέλος της ομάδας σας κάνει μια δήλωση ξεκινώντας με τη φράση ΄΄Στην φετινή μου naughty list βρίσκεται… ΄΄, ενώ τα υπόλοιπα χαμηλώνουν τα δάχτυλά τους σε περίπτωση που έχουν κάνει κάθε μία από τις δραστηριότητες που πρόκειται να ειπωθούν. Το παιχνίδι συνεχίζεται έως ότου να κηρυχθεί ένας νικητής και πολλά περισσότερα naughty μέλη. 

Holiday Playlist

Ακόμη κι αν δεν είστε υπέρ της naughty list, υπάρχει ακόμη μία δραστηριότητα που μπορεί να σπάσει τον πάγο ανάμεσα στα νεοεισελθέντα και ήδη υπάρχοντα μέλη της ομάδας σας. Και αυτή η δραστηριότητα δεν είναι καμία άλλη από τη δημιουργία μιας holiday playlist.

Μπορείτε, δηλαδή, να δημιουργήσετε μια ομαδική συγκέντρωση λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων προσκαλώντας κάθε ένα από τα μέλη σας να σας προωθήσει ένα τραγούδι που το έχει συνδέσει με αυτή την περίοδο των γιορτών ή με μια δυνατή εμπειρία της ζωής του. 

Αφού συγκεντρώσετε όλα τα τραγούδια και δημιουργηθεί η playlist, μπαίνετε στο meeting και οι αναμνήσεις του καθενός ξεκινούν να παίρνουν σάρκα και οστά.

Virtual Holiday Photo Booth

Μπορεί φέτος να μην είχαμε την ευελιξία να δημιουργήσουμε αρκετές αναμνήσεις με τα μέλη της ομάδας μας στο γραφείο, αλλά σίγουρα μπορούμε να κλείσουμε αυτή τη χρονιά επισφραγίζοντας όλες τις φετινές εμπειρίες, συναισθήματα με μια φωτογραφία. 

Δηλαδή, κατά τη διάρκεια του αποχαιρετιστήριου για τις γιορτές meeting σας, μπορείτε να προμηθεύσετε τους συναδέλφους σας με τα κατάλληλα χριστουγεννιάτικα props ή να τραβήξετε μια ομαδική φωτογραφία με τα περίτεχνα backgrounds του zoom.

Και, αφού η φωτογραφία φτάσει στα χέρια σας να την προωθήσετε σε όλα τα μέλη της ομάδας σας παρακινόντας τους να τη μοιραστούν μεταξύ τους γράφοντας μια ευχή ο ένας για τον άλλον!

Η μαγεία των Χριστουγέννων είναι αρκετή για να δημιουργήσετε το κατάλληλο gathering πριν τις γιορτές. Το μόνο που μένει είναι η διοργάνωση ενός zoom meeting και η επιλογή των κατάλληλων δραστηριοτήτων για να το κάνετε ακόμη πιο συναρπαστικό! Καλά Χριστούγεννα 🙂

Βρείτε τα επόμενα ταλέντα σας μέσα από την CollegeLink!