Πώς να ξεκινήσεις την καριέρα σου ως Web Developer στη WHY;

By CollegeLink Team

Θες να ξεκινήσεις την ενασχόλησή σου με το Web Development ή έχεις ήδη τις γνώσεις και ήρθε ή ώρα για τα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα;

Οραματίζεσαι μια θέση εργασίας που θα σου προσφέρει εμπειρία, νέα projects και έδαφος για να βελτιώνεσαι διαρκώς;

Αν απάντησες ναι στα παραπάνω αλλά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, τότε η WHY είναι εδώ και θα απαντήσει σε κάθε why, what και how ώστε να λύσει κάθε σου απορία!

Ποια είναι, όμως, η WHY; [WHO]

Η WHY είναι ένα ανεξάρτητο fully integrated communications agency, όπου επαγγελματίες από διάφορες ειδικότητες ενώνονται, με κινητήρια δύναμη την καινοτομία και ένα μείγμα στρατηγικής, δημιουργικότητας και τεχνολογίας. 

Μέσα από τη δημιουργία corporate websites, αλλά και πολύπλοκων ηλεκτρονικών καταστημάτων, που στην πλειοψηφία τους έχουν διασυνδέσεις με τρίτα συστήματα, η WHY αναζητά το νόημα που βρίσκεται πίσω από τα δεδομένα και το μετατρέπει σε μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε χρήστη. 

Ναι αλλά, σε τι γλώσσα προγραμματισμού και framework δουλεύει; σε ακούω να ρωτάς!

Δουλεύει σε PHP, αξιοποιεί πλατφόρμες όπως το WordPress, το Magento και το Framework της Laravel, για να δημιουργήσει websites για γνωστά brands όπως Mikel Coffee Company, glo™, Vuse, Serkova και Kymco.

Επιπλέον, στα πλαίσια ολοκληρωμένων digital και 360° campaigns, σχεδιάζει και υλοποιεί microsites με δημιουργικό και ευφάνταστο design και pixel-perfect Front End development!

Εντάξει, PHP κάναμε στη σχολή, δεν έχω όμως αρκετή εμπειρία στο framework της Laravel, πως μπορώ να εξειδικευτώ;

Εύκολα και σε δικό σου χρόνο! Μπορείς να παρακολουθήσεις το Laravel (PHP) eLearning Academy της Collegelink και να εκπαιδευτείς σε ένα από τα πιο περιζήτητα PHP frameworks της αγοράς.

Τι χρειάζεται για να γίνεις μέλος της ομάδας; [WHAT]

Η WHY απαρτίζεται από ανθρώπους που αναζητούν – δεν θα το πιστέψεις – το “γιατί” πίσω από κάθε βήμα, κάθε καμπάνια, κάθε button σε ένα website, παίρνουν πρωτοβουλίες, ανακαλύπτουν νέα trends και συνεργάζονται αρμονικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Το “γιατί” είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για κάθε ενέργεια. Η WHY δίνει μεγάλη βαρύτητα στο να γνωρίζει κάθε μέλος της ομάδας ποιος είναι ο σκοπός και ποια η αφετηρία ακόμα και πίσω από την πιο μικρή λεπτομέρεια που συνθέτει μια καμπάνια, ένα website, ή ένα social media post.

Πώς είναι να είσαι Web Developer στη WHY; [HOW]

Για να σου απαντήσουμε εκ των έσω, προσεγγίσαμε τον Κωνσταντίνο Τύμπα, Senior Full Stack Developer @ Why και μας μίλησε για την εμπειρία του στην εταιρεία:

“Ήρθα στη WHY πριν από περίπου 3 χρόνια και ξεκίνησα σε θέση Mid-level Full Stack Developer.

Από την αρχή, αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον μου ήταν η μεγάλη γκάμα projects στα οποία συμμετείχα.

Αντιμετώπιζα εξαρχής κάθε νέο task σαν μια πρόκληση, σαν ένα παζλ που έπρεπε να ολοκληρώσω με επιτυχία και για να το καταφέρω αυτό, χρειαζόταν πάντοτε συνεργασία τόσο εσωτερικά στο τμήμα των Developers όσο και με τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας.

Η ίδια η εταιρεία προσφέρει σύγχρονο εξοπλισμό, που κάνει την καθημερινότητα στη δουλειά μας ευκολότερη, αλλά και extra παροχές όπως ιδιωτική ασφάλιση, 5 επιπλέον ημέρες άδειας τον χρόνο και ημέρες remote εργασίας. Αλλά πάνω από όλα, η WHY δίνει χώρο για προσωπικό growth και δημιουργεί συνθήκες για υψηλού επιπέδου challenging δουλειά.
Στο τέλος της ημέρας, είναι μεγάλη η ικανοποίηση του να βλέπω ολοκληρωμένες στην πράξη τις ιδέες μιας τόσο δημιουργικής ομάδας όσο αυτή της WHY.”

Πώς είναι μια τυπική μέρα στη WHY για έναν/μία web developer;

Αστειευόμαστε..

Είτε βρίσκεσαι στο γραφείο, είτε εργάζεσαι remote, αν είσαι Web Developer στη WHY, η ημέρα σου ξεκινά στις 10:30 με ένα πρωινό catch-up με την υπόλοιπη ομάδα των Developers. Στη συνέχεια έχεις ένα πιο συνολικό meeting με την Director των Project Managers προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες της ημέρας και να δοθεί η απαραίτητη καθοδήγηση.

Τα καθημερινά tasks οργανώνονται σε μια κοινόχρηστη πλατφόρμα, όπου κάθε developer της ομάδας μπορεί να δει τόσο το δικό τ@ πρόγραμμα όσο και το συνολικό πλάνο εργασιών για κάθε project.

Οι Web Developers ασχολούνται με όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση ενός νέου website, αλλά και με βελτιώσεις όσων βρίσκονται ήδη “στον αέρα”, παρέχοντας παράλληλα στο Project Management estimates για τον χρόνο που χρειάζεται κάθε task για να ολοκληρωθεί.

Κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, πραγματοποιούνται τηλεφωνικές ή online συναντήσεις με τους συνεργάτες που διαχειρίζονται τα συστήματα ERP/CRM με τα οποία έχουν γίνει διασυνδέσεις στα e-shops και websites των πελατών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή τους λειτουργία.

Ποια είναι τα skills που αναζητά η WHY από έναν/μία Web Developer;

Αν θες να γίνεις μέλος της ομάδας της WHY χρειάζεσαι κυρίως θετικό mindset και αναλυτική σκέψη. Φυσικά, η οργάνωση και η δημιουργικότητα είναι, επίσης, στη λίστα με τα top skills που θα χρειαστείς, μαζί με την αναζήτηση νέων γνωστικών οριζόντων και ιδεών.

Κάθε Web Developer εντάσσεται σε μια ομάδα, που συνεργάζεται καθημερινά με άλλα τμήματα της εταιρείας, όπως το Project Management και το Creative οπότε ετοιμάσου να προπονήσεις τα επικοινωνιακά σου skills!

Σχετικά με τα hard skills, σίγουρα μια καλή γνώση PHP, JavaScript, HTML και CSS είναι must, καθώς είναι οι βασικές γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται στα project της εταιρείας.

Αν είσαι και εξοικειωμέν@ με τα tech stacks Laravel και Vue, αλλά και πλατφόρμες όπως το Magento2 ή το WordPress και τα plugins του, τότε, έχεις ήδη ένα τεράστιο plus στην αίτησή σου.

Θέλεις να αναπτύξεις τα skills σου στο Web Development και να διεκδικήσεις τη θέση σου σε μια εταιρεία όπως η WHY;

Αξιοποίησε τη δοκιμαστική περίοδο στο Web Development eLearning Academy by CollegeLink, όπου θα εξασκήσεις τα skills σου σε ένα hands-on project και θα μάθεις μικρά και μεγάλα μυστικά που βελτιώνουν την εμπειρία κάθε χρήστη! 

Η WHY, ως Hiring Partner της CollegeLink, θα αξιολογήσει το project σου και ίσως σου προτείνει να γίνεις εσύ το νέο μέλος της ομάδας της!

Έχεις ήδη ξεκινήσει να τραγουδάς tell me why παρέα με τους backstreet boys;

Ρίξε μια ματιά στις ανοιχτές θέσεις που υπάρχουν αυτήν την περίοδο, και πού ξέρεις; Ίσως απέχεις μόλις λίγα βήματα από το να ξεκινήσεις την καριέρα σου στη WHY!