Στροφή καριέρας με προορισμό τα γραφεία της Google | True Story

By Collegelink Team

Ο Σεπτέμβριος έχει σημάνει για τα καλά μια νέα εργασιακή περίοδο, που για πολλούς συνεπάγεται με άγχος, ανησυχία, ανασφάλεια για το μέλλον.

Η αναζήτηση εργασίας δεν είναι αυτοσκοπός. Σίγουρα, η εύρεση εργασίας μπορεί να αποφέρει το “μαξιλάρι” των οικονομικών απολαβών και της ανεξαρτησίας, ωστόσο η εύρεση της δουλειάς, που σε ολοκληρώνει και σε ενθουσιάζει, δεν θα πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό της “εσπευσμένης” ανάγκης για εύρεση εργασίας. Μην κλείνεις τα μάτια σου στις ευκαιρίες, μην απορρίπτεις ιδέες, μην αποθαρρύνεσαι από τις αποτυχίες. Είσαι νέος/α μπορείς να τα καταφέρεις, όπως ο Gareth Small, που είχε μια δεύτερη ευκαιρία!

 

Ο Gareth Small ξεκίνησε να μαθαίνει κώδικα, χτίζοντας έναν browser βασισμένο στο MMORPG στο Γυμνάσιο. Το αγαπούσε πολύ. Αργότερα, στράφηκε σε μια άλλη κατεύθυνση και κατέληξε στα ναρκωτικά. Έπειτα, από το λύκειο, ενεπλάκη σε ληστεία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης για πέντε έτη. Ωστόσο, δεν την ήθελε αυτή τη ζωή. Ήταν στιγμή να επανεξετάσει τα θέλω του και ποιος είναι. Ήθελε περισσότερα από τη ζωή. Σε αυτό το διάστημα, είχε την δυνατότητα να βοηθήσει άλλους κρατούμενους πως να γράφουν κώδικα. Μίλησε στο πρώτο συνέδριο τεχνολογικού περιεχομένου σε φυλακή και βασίστηκε σε ένα 2D Canvas παιχνίδι που δημιούργησε ο ίδιος. Μετά την αποφυλάκιση, αγωνίστηκε για να βρει δουλειά. Παρά τις δυσκολίες, δεν τα παράτησε ποτέ. Κέρδισε επαγγελματική εμπειρία μέσω παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών τον πρώτο χρόνο, το οποίο τον βοήθησε να βγάλει τα προς το ζην. Συμμετείχε σε πάρα πολλές συνεντεύξεις, απέτυχε, έμαθε, προσαρμόστηκε και βελτίωσε την απόδοση του στη διαδικασία των συνεντεύξεων. Το 2017, του δόθηκε η ευκαιρία να εργαστεί για μια εταιρεία που βοηθάει παιδιά με ειδικές ανάγκες για το δικό τους software. Εκεί, έγινε ειδήμων στα front-end optimizations και στις νέες τεχνολογίες. Με την ελπίδα να διαδώσει τι έμαθε μέσω των συνεντεύξεων και της διαδικασίας αναζήτησης εργασίας, αφιέρωσε τον χρόνο του να βοηθάει άτομα που είχαν καταδικαστεί να επιστρέψουν στην κοινωνία, όσοι ενδιαφέρονταν για τον τομέα του software development. Πλέον, από τον Σεπτέμβριο του 2019, εργάζεται ως Software Engineer στην Google.

Οι τρεις συμβουλές που δίνει ο Gareth Small είναι:

  • Πάντα να κοιτάς για ευκαιρίες που μπορείς να εκμεταλλευτείς ακόμα κι αν αποτύχεις

  • Απόλαυσε τη ζωή

  • Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να καταλάβεις τι θες από τη ζωή

Όσο γνώριμα κι αν μας φαίνονται τα λόγια αυτά, άλλο τόσο δύσκολο μας είναι να τα εφαρμόσουμε. Ο Gareth Small όσο απίστευτο κι αν του φαινόταν στην αρχή, τα κατάφερε! Ας αφήσουμε τις δικαιολογίες και τις αναβολές στην άκρη κι ας ξεκινήσουμε το κυνήγι της ζωής, επαγγελματικής και προσωπικής!

Βρες τη θέση που σου ταιριάζει στο CollegeLink!