Ο Tom Brady παραδίδει μαθήματα επαγγελματικών σχέσεων!

By Collegelink Team

Μπορεί να μην είσαι φαν του ποδοσφαίρου. Μπορεί να μην έχεις ιδέα ποιος είναι ο Tom Brady. Αλλά μπορεί να εργάζεσαι σε μια start up ή ακόμα καλύτερα να διευθύνεις τη δική σου. Κι’ αν ναι, τότε οφείλεις να επιστήσεις την προσοχή σου.

Η πανδημία του Covid έχει «παγώσει» προς στιγμήν τις αθλητικές διοργανώσεις, όμως ο Tom Brady και ο Rob Gronkowski παραδίδουν μαθήματα στρατολόγησης κορυφαίων παικτών αποκαλύπτοντας την απάντηση σε ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο ερώτημα.

«Έχεις έναν κολλητό φίλο στη δουλειά;»

Κάνε join στην No1 πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για entry level θέσεις!

Σύμφωνα με τις Emma Seppala και Marissa King, καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Yale, όπως γράφουν στο Harvard Business Review:

«Οι άνθρωποι που έχουν έναν κολλητό φίλο στο εργασιακό τους περιβάλλον, όχι μόνο είναι πιθανότερο να είναι πιο χαρούμενοι και υγιείς, αλλά είναι και εφτά φορές πιθανότερο να δεσμευτούν στη δουλειά τους.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που αναφέρουν ότι έχουν φίλους στο γραφείο, παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας, παραμονής και ικανοποίησης σε σχέση με τους υπολοίπους».

Και έτσι επανερχόμαστε στην αδελφική φιλία του Brady και του Gronkowski.

Μετά από 20 χρόνια στην ίδια ποδοσφαιρική ομάδα και ύστερα από έξι πρωταθλήματα Super Bowl, ο Brady αποχώρησε από τους New England Patriots υπογράφοντας στους Buccaneers. Η μεγάλη έκπληξη είναι πως λίγο αργότερα ο αγαπημένος του συμπαίκτης Gronkowski, τον ακολούθησε.

Όταν οι δυο τους συνεργάζονται δεν μπορούν παρά να μην είναι εξαιρετικά παραγωγικοί. Ο Brady, μέσα στα χρόνια, έχει ρίξει 78 καθοριστικές πάσες στον Gronkowski. Τουλάχιστον τις διπλάσιες από ό,τι έχει ρίξει στον δεύτερο αγαπημένο του “παίκτη-στόχο”.

Αλλά δεν είναι απλά συμπαίκτες. Είναι κολλητοί φίλοι. Αρκεί κανείς να δει αυτό το βίντεο για να καταλάβει.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Brady (@tombrady)

Εργοδότες και εργαζόμενοι οφείλουν να αναλογιστούν την φιλία των δύο αστέρων του NFL. Πώς μπορεί μια εταιρεία να φέρει κοντά ανθρώπους και να δημιουργήσει παντοτινές φιλίες;

Μπορεί αυτό να είναι ένα αμφιλεγόμενο ερώτημα, όμως η απάντηση είναι ξεκάθαρη.

Οι άνθρωποι θέλουν να δουλεύουν με τους καλύτερούς τους φίλους. Κι’ αν κάποιος αποπειραθεί να το πετύχει, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι απροσδόκητα καλά.

Για περισσότερες συμβουλές βιογραφικού, συνέντευξης και καριέρας γενικότερα ρίξε μια ματιά στο blog μας!

Θέλεις να δεις και τις υπόλοιπες αγγελίες για εργασία στην Ελλάδα;