Πιστεύεις ότι η δουλειά σου πρέπει πάντα να είναι διασκεδαστική;

By Collegelink Team

Η δουλειά σου μπορεί να είναι και πρέπει να είναι πολλά πράγματα ταυτοχρόνως. Μπορεί να σε γεμίζει, να έχει προκλήσεις, να σε κινητοποιεί, να σε ανανεώνει, να σε συναρπάζει, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πάντοτε θα είναι διασκεδαστική. Και δεν θα πρέπει να περιμένεις να ισχύει αυτό!

Κάνε την εγγραφή σου στο CollegeLink για να μένεις πάντα ενημερωμένος/η!

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να σκέφτεσαι να τα παρατήσεις, να παραιτηθείς από την τωρινή σου δουλειά, γιατί νιώθεις ότι δεν είναι τόσο διασκεδαστική όσο την περίμενες. Πριν αποφασίσεις, διάβασε παρακάτω!

Δεν εννοούμε ότι δεν είναι απαραίτητο να είσαι χαρούμενος/η με την καριέρα σου ή ότι δεν θα υπάρχουν στιγμές από το εργασιακό σου περιβάλλον τις οποίες θα τις θυμάσαι με χαμόγελο. Μάλιστα, δεδομένου ότι δεν γίνεται 24/7 ο εργασιακός σου ρόλος να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία, για αυτό το λόγο υπάρχει και η χρηματική ανταμοιβή. Η δουλειά σου ποτέ δεν θα σε συναρπάσει τόσο πολύ, όσο όταν ανεβαίνεις σε τρενάκι του λούνα παρκ, όταν βλέπεις μπάλα με παρέα ή όταν πας σε πάρτυ με φίλους. Και σκέψου ότι αν τα τρία παραπάνω ήταν μια υποχρεωτική δουλειά που θα έπρεπε να πραγματοποιείς 5 φορές την εβδομάδα, τότε δεν θα ήταν λιγότερο διασκεδαστικά, έως και βαρετά;

Επιπροσθέτως, να θυμάσαι ότι το τι είναι διασκεδαστικό για τον καθένα, διαφέρει από άτομο σε άτομο. Επιπλέον, όταν βρίσκεσαι σε μια δουλειά, η οποία φαντάζει εντυπωσιακή για όποιον την βλέπει εκτός του εργασιακού πλαισίου, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική για αυτόν που τη βιώνει άμεσα και σε καθημερινή βάση.

Αν στο κεφάλι σου γυρίζουν συνεχώς σκέψεις να τα παρατήσεις και να βρεις μια νέα δουλειά, αλλά παράλληλα προβληματίζεσαι για το αν τελικά θα βρεις κάτι καλύτερο από την τωρινή σου δουλειά, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς το οικογενειακό σου περιβάλλον και τον μέντορά σου στη δουλειά. Μια τέτοια απόφαση ποτέ δεν θα πρέπει να παρθεί “εν βρασμώ ψυχής”, λόγω μιας άσχημης μέρας ή εβδομάδας στη δουλειά.

Να θυμάσαι πόσες θυσίες έκανες, πόσα ξενύχτια δουλειάς έχεις αφιερώσει και πόσο πολύ πάλεψες για αυτή τη θέση. Όλες οι μέρες δεν είναι ποτέ ίδιες. Έτσι είναι η ζωή!

Η απόφαση σου θα πρέπει να είναι συνειδητή. Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις που ανέμενες να ήταν τα πράγματα διαφορετικά, ακόμα και η δουλειά των ονείρων σου. Η ρουτίνα πολλές φορές απομυθοποιεί και τα πιο δυνατά όνειρα.

Μην το βάζεις κάτω. Είσαι νέος/α, γεμάτος/η ενέργεια, πάθος, ενθουσιασμό για καθετί διαφορετικό και καινοτόμο και σε συναρπάζουν οι προκλήσεις. Άνοιξε τα φτερά σου!

Για να μην χάνεις καμία ευκαιρία καριέρας, αλλά και για να συμπληρώνεις γρήγορα τις αιτήσεις στους εργοδότες που σε ενδιαφέρουν, κάνε την εγγραφή σου και κλείσε την πρώτη σου συνέντευξη!

Κάνε την εγγραφή σου εδώ!