Πως μπορείτε να εξασφαλίσετε την ομαλή προσαρμογή των νεοεισαχθέντων remote εργαζομένων σας στο γραφειο

By Collegelink Team

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε…Οι μάσκες πέφτουν και τα ωράρια κυκλοφορίας ολοένα και επιμηκύνονται. Οι κανονισμοί περί ποσοστών πληρότητας των γραφειων μας αποσύρονται. Μπορεί οι οδηγίες για 70% remote working να αποσύρονται. Η άρση των μέτρων μας επαναφέρει σταδιακά πίσω στην κανονικότητα – και ιδιαίτερα στα πιο γνώριμα εδάφη μας: τα γραφεία μας.

Όμως σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, σίγουρα δε πρέπει να ξεχνάμε τους εργαζομένους μας , που ξεκίνησαν να εργάζονται remotely εν μέσω πανδημίας και το καλωσόρισμα τους ήταν θέλοντας και μη ελαφρώς πιο… απρόσωπο. 

Για αυτό, εμείς επιστρέφουμε με κάποιες συμβουλές για να επιτύχετε μια ομαλή διαδικασία re-onboarding των εργαζομένων σας που ξεκίνησαν να εργάζονται remotely. 

Αναπτύξτε την ομάδα σας μέσα από την CollegeLink!

Επενδύστε στο bonding και την κοινωνικοποίηση τους

Τα ομαδικά meetings, τα εταιρικά parties, ακόμη και μια βιαστική συνάντηση στους διαδρόμους των γραφείων είναι σίγουρα κάποιες από τις δραστηριότητες που έχουν λείψει σε όλους τους εργαζομένους μας – πόσο μάλλον σε όσους δεν τις έζησαν ποτέ. Οπότε τι καλύτερο από τη διοργάνωση μιας εταιρικής ή ομαδικής συγκέντρωσης που να περιλαμβάνει ένα ξεχωριστό θεματικό section καλωσορίσματος των remote εργαζομένων σας; 

Σκεφτείτε ένα πιο προσωποποιημένο καλωσόρισμα 

Με την επιστροφή στους χώρους του γραφείου, τα νέα remote μέλη της ομάδας σας δεν είναι καθόλου απίθανο να αισθάνονται απομονωμένα – μιας και μέχρι τώρα η μόνη αίσθηση σύνδεσης με τους συναδέλφους τους ήταν μια πράσινη κουκίδα στην πλατφόρμα του teams. Για αυτό, σας προτείνουμε να τους καλωσορίσετε σαν να είναι η πρώτη τους μέρα στο γραφείο – πράγμα που κατά κυριολεξία ισχύει… Ένα σημείωμα, μια agenda και ένα στυλό – δώρο αρκούν για να νοιώσουν αυτή την πρώτη ζεστασιά!

Προγραμματίστε μια ξενάγηση στους χώρους των γραφείων σας

Μια ακόμα καλή ευκαιρία bonding θα μπορούσε να αποτελέσει μια ομαδική ξενάγηση στους χώρους της εταιρείας σας. Κάντε τους εργαζομένους σας να νοιώσουν σαν το σπίτι τους, δείτε παρέα όλους τους χώρους εργασιας ή πως λειτουργούν διάφορες παροχές – sos: η καφετιέρα!  Μια καλή ιδέα, επίσης, θα ήταν να επεκτείνετε την ξενάγηση και στα hotspot της περιοχής – προτείνοντας τους για παράδειγμα 2-3 κοντινά εστιατόρια για delivery. 

Προγραμματιστε συστηματικά one on one checkins 

Μπορεί να έχουμε την αίσθηση ότι τα εκάστοτε μέλη της ομάδας μας πιθανότατα δε θα χρειαστούν κάποια περαιτέρω βοήθεια – μιας και γνωρίζουν τα daytoday τους – αλλά κάτι τέτοιο σίγουρα δεν ισχύει απόλυτα. Η προσαρμογή σε ένα νέο περιβάλλον – εργασίας – μπορεί να καταστεί ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία για πολλούς ανθρώπους – ακόμη και για εμάς τους ίδιους που απουσιάζουμε 1+ χρόνο από το γραφείο… 

Βεβαιωθείτε ότι ως υπεύθυνοι της ομάδας σας ή κάποιο από τα στελέχη του hr πραγματοποιεί συχνά πυκνά one on one checkins με τους συγκεκριμένους εργαζομένους – ιδιαίτερα τον πρώτο μήνα. 

Δημιουργήστε ή εμπλουτίστε το σύστημα των buddies

Το buddy system είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να δημιουργηθούν νέες φιλίες αλλά και να νιώσουν οικεία οι remote εργαζόμενοι σας σας. Πώς λειτουργεί; 

Μπορείτε να ορίσετε 1-2 εργαζομένους σας – ανεξαρτήτως βαθμίδας και επιπέδου – να λειτουργήσει / σουν ως συνοδοιπόροι των νέων remote εργαζομένων σας επιδιώκοντας την ομαλή ένταξη αυτών και τη γνωριμία τους με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας. 

Η επιστροφή στο γραφείο είναι μεγάλη υπόθεση… τόσο για τους παλιούς όσο και για αυτούς που ξεκίνησαν εν μέσω καραντίνας. Η προσαρμογή κρίνεται υψίστης σημασίας, προκειμένου οι άνθρωποι που δουλεύουν στην εταιρεία σας να είναι παραγωγικοί και πρωτίστως ευτυχισμένοι. Ας κάνουμε λοιπόν, το καλύτερο που περνάει από το χέρι μας για να νιώσουν κι’ αυτοί μέλη μιας ευρύτερης ομάδας! 

Βρείτε τα επόμενα ταλέντα σας μέσα από την CollegeLink!