Πως να διατηρήσετε παραγωγικούς τους εργαζομένους σας το καλοκαίρι

By Collegelink Team

Η παροχή κινήτρων είναι ένας ρόλος-κλειδί που πρέπει να αναλαμβάνουν οι μάνατζερς όσον αφορά την επίβλεψη των υπαλλήλων.

Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η κινητοποίηση του προσωπικού μπορεί να γίνει πολύ κρίσιμη για την διατήρηση της υψηλής παραγωγικότητας και την εξέλιξη της εταιρίας. Η ανάπτυξη ενός πλάνου ενίσχυσης των κινήτρων είναι απαραίτητη για τις εταιρίες, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Μάλιστα, μπορεί να γίνει περισσότερο αναγκαία για μικρότερες επιχειρήσεις που βασίζονται σε λιγότερο εργατικό δυναμικό. Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες και διασκεδαστικές προτάσεις για να παρέχετε στους εργαζομένους σας το κίνητρο που χρειάζονται τώρα το καλοκαίρι.

Βρείτε το ταλέντο που ψάχνετε εδώ!

  1. Το καλοκαίρι το έχουμε συνδέσει με διασκέδαση και φαγητό. Ποιά περίοδος, λοιπόν, είναι καλύτερη για να στήσετε ένα πρωινό γεύμα στην εταιρία ή ένα μεσημεριανό διάλειμμα, όπως για παράδειγμα ένα barbeque; Αυτό μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό όπως hot dogs ή burgers ή και εβδομαδιαία θεματικά events όπως «ημέρα ομελέτας».
    bbq
  2. Οργανώστε συναντήσεις εκτός γραφείου. Αν συνηθίζετε να πραγματοποιείτε εβδομαδιαία ομαδικά meetings, αντί να πάτε ως συνήθως στην αίθουσα συνεδρίασης, επιλέξτε κάποιον εξωτερικό χώρο. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να παραμείνετε όλοι παραγωγικοί και δημιουργικοί, ενώ παράλληλα απολαμβάνετε την αίσθηση της καλοκαιρινής χαλάρωσης.
  3. Προγραμματίστε μία εταιρική έξοδο. Ένα πικνίκ, μία επίσκεψη σε ένα θεματικό πάρκο, έναν αγώνα, έναν θερινό κινηματογράφο, είναι όλα πολύ καλά παραδείγματα. Στόχος είναι να χτίσετε το ομαδικό πνεύμα το οποίο μπορεί να καλλιεργήσει το έδαφος για καλύτερη απόδοση και ευχάριστο συνεργατικό κλίμα στη δουλειά.
  4. Μπορείτε επίσης να κάνετε διαγωνισμούς για εισιτήρια για καλοκαιρινές συναυλίες, αθλητικούς αγώνες και ταινίες. Αυτή η μικρή επένδυση μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα ευγνωμοσύνης στους εργαζομένους σας. Καθιερώστε μία μέρα της εβδομάδας για τις κληρώσεις αυτές, όπως «Lucky Friday» όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετέχει και να έχει ευκαιρία να κερδίσει.
    raffle
  5. Να είστε λίγο περισσότερο ελαστικοί. Ανάλογα με την επιχείρησή σας και τις ανάγκες της, αυτός ο παράγοντας μπορεί να κυμαίνεται από κάτι μικρό, όπως το να επιτρέπετε μία φορά την εβδομάδα στους υπαλλήλους σας να καθυστερήσουν λιγάκι το πρωί έως το να φεύγουν νωρίτερα τις Παρασκευές.
  6. Διοργανώστε «Summer Fridays» συναθροίσεις. Επαναλαμβάνουμε πως αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες της εταιρίας και μπορεί να περιλαμβάνει από μία εβδομαδιαία απογευματινή μάζωξη για να δοθεί η ευκαιρία στους εργαζομένους να συζητήσουν λίγο μεταξύ τους και να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους, μέχρι και θεματικά events με μουσική και διάφορα άλλα.
  7. Οργανώστε ένα καλοκαιρινό πάρτυ. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στον χώρο της εταιρίας ή σε κάποιο χώρο εκδηλώσεων. Αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία να δείξετε την εκτίμηση που αισθάνεστε για τους εργαζομένους σας, ενισχύοντας παράλληλα το εταιρικό πνεύμα.
    MessyNeighboringBorzoi
  8. Παραχωρήστε στους υπαλλήλους σας μία μέρα για εθελοντισμό. Πολλοί οργανισμοί παρέχουν προγράμματα εθελοντισμού που παροτρύνουν την εταιρία και τα μέλη της να συμμετέχουν στα κοινά. Το καλοκαίρι είναι η πλέον κατάλληλη περίοδος να προσφέρετε στους υπαλλήλους σας την δυνατότητα να νιώθουν ότι συμμετέχουν – σε αντάλλαγμα θα την υπολογίσετε ως εργάσιμη μέρα.
  9. Καθιερώστε μία ημέρα για casual ντύσιμο. Αν η εταιρία απαιτεί αυστηρή ενδυματολογική εμφάνιση, επιτρέψτε τους καλοκαιρινούς μήνες μία χαλαρή μέρα. Αν υιοθετείτε ήδη το χαλαρό ντύσιμο, τότε δημιουργήστε θεματικές ημέρες όπως, «ημέρα σαγιονάρας».
  10. Δημιουργήστε ένα όμορφο εργασιακό περιβάλλον. Οι υπάλληλοι αποδίδουν καλύτερα όταν τους εμπνέει ο χώρος που εργάζονται. Το καλοκαίρι είναι μία πολύ καλή περίοδος να ανανεώσετε τον εργασιακό χώρο. Φυτά, λουλούδια, φωτογραφίες στους τοίχους, μία ευχάριστη θερμοκρασία που προκαλεί άνεση είναι μερικά παραδείγματα.

Αν χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές σχετικά με την διαχείριση των εργαζομένων σας μπορείτε να επισκεφθείτε το blog μας.