5 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να προσελκύσετε Millennials!

By Collegelink Team

Millenials, Generation Y ή απλά οι νέοι που έχουν γεννηθεί μετά το 1980, όπως και αν προτιμάτε να αναφέρεστε σε αυτούς, είναι πια η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα στην αγορά εργασίας! Επομένως είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ να ξέρει μία εταιρία τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τους προσεγγίσει. Και μην γελιέστε, είναι ιδιαίτεροι και θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση!

Για να μπορέσετε να τους προσελκύσετε σωστά, θα πρέπει πρώτα να τους καταλάβετε σε βάθος και να αντιληφθείτε σε τι διαφέρουν από τις προηγούμενες ηλικιακές ομάδες.

Τεχνολογία: Η σχέση τους με την τεχνολογία είναι πραγματικά στενή!  Ενώ οι Baby Boomers έπρεπε να προσαρμοστούν στην τεχνολογία, οι Millennials έχουν μεγαλώσει με αυτή. Έχουν μεγαλώσει χρησιμοποιώντας κινητές συσκευές, οθόνες αφής και το internet.

Συμπεριφορά: Είναι η γενιά που έχει μάθει να προσέχει τον εαυτό της. Τον βάζει πάνω από όλα και δεν τον θυσιάζει για κανένα και τίποτα άλλο.

Εργασιακές Προτιμήσεις: Έχουν μάθει στην ευελιξία και τους ενοχλεί πραγματικά πολύ η γραφειοκρατία και οι δύσκαμπτες καταστάσεις. Τους αρέσει η ανοιχτή επικοινωνία και είναι πολύ θετικοί στο feedback. Θέλουν δουλειές που να τους προκαλούν, να αναγνωρίζεται ο κόπος τους και να έχουν καλή ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής.

Καριέρα: Ενώ οι Baby Boomers ήταν εξαιρετικά πιστοί στη δουλειά και την εταιρία τους, οι Millennials έχουν την τάση να αλλάζουν συχνά εργασιακό περιβάλλον και να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στις προσωπικές τους θέσεις απ’ ότι στη δουλειά.

Πόσους εργοδότες πιστεύει ένας Millennial ότι θα έχει στην καριέρα του;
Πόσους εργοδότες πιστεύει ένας Millennial ότι θα έχει στην καριέρα του;

Source: Millennials at Work – Shaping the Workplace

Οι Millennials συχνάζουν σε ασυνήθιστα μέρη, βρείτε τους στο CollegeLink!

Αφού λοιπόν καταλάβατε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και δρουν μπορείτε αναπτύξετε μηχανισμούς ώστε να τους προσεγγίσετε αποτελεσματικά.

  1. Ξεχάστε το 9-5: Προηγουμένως είπαμε πόσο σημαντικό είναι για τους Millennials η ευελιξία στην εργασία τους ώστε να τους επιτρέπει να έχουν ισορροπημένη προσωπική ζωή. 7 στους 10 Millennials θεωρούν το work-life balance ως σημαντικότερο παράγοντα ικανοποίησης στην εργασία τους. Αν λοιπόν αυτό που χρειάζεται είναι να σπάσετε το καθιερωμένο 9-5 ίσως είναι μία θυσία που αξίζει να γίνει.
  2. Συνεχής εκπαίδευση: Αν θέλετε να τους κρατήσετε, βοηθήστε τους να αναπτυχθούν. Σε έρευνα της Deloitte, 2 στους 3 εργαζόμενους Millennials ανέφεραν ότι θεωρούν ότι θα έχουν αλλάξει δουλειά μέχρι το 2020. Επίσης, 7 στους 10 που πιστεύουν ότι θα έχουν αφήσει τη δουλειά τους τα επόμενα 2 χρόνια δηλώνουν απογοητευμένοι σχετικά με την προσωπική τους ανάπτυξη. Οι Millennials, βάζουν πάνω από όλα τον εαυτό τους, είναι διατεθειμένοι λοιπόν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον προκειμένου να βρουν το χώρο να αναπτυχθούν.
  3. Μην δίνετε feedback 1 φορά το χρόνο: Έχει περάσει πια ανεπιστρεπτί η εποχή όπου οι εργαζόμενοι περίμεναν 1 φορά το χρόνο προκειμένου να λάβουν το feedback τους. Ο χρόνος ζωής κάθε project των εργαζομένων είναι πραγματικά πολύ μικρός και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και ο κύκλος ζωής του feedback να πρέπει να ακολουθήσει. Οι Millennials δεν έχουν πρόβλημα να δουλέψουν πολύ αλλά θα πρέπει να αναγνωριστεί η δουλειά τους. Για αυτό πρέπει να λάβουν feedback – θετικό αλλά και αρνητικό ώστε να μπορούν να βελτιωθούν.
Ποια 3 προνόμια πιστεύει ένας Millenial ότι είναι τα πιο σημαντικά για την επιλογή της εργασίας του;
Ποια 3 προνόμια πιστεύει ένας Millenial ότι είναι τα πιο σημαντικά για την επιλογή της εργασίας του;

Source: Millennials at Work – Shaping the Workplace

  • Αίσθηση σκοπού: 6 στους 10 Millennials θεωρούν ότι μία συνολική αίσθηση σκοπού ήταν στις βασικές τους σκέψεις προκειμένου να αποδεχθούν μία θέση εργασίας. Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να νιώθουν ότι συνεισφέρουν, τόσο στους στόχους της εταιρίας αλλά και συνολικά ως προς την κοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία για τους στόχους της εταιρίας. Τους οικονομικούς αλλά και τους ανθρώπινους, προκειμένου οι εργαζόμενοι να νιώθουν ότι η δουλειά τους είναι σημαντική και μέρος ενός απώτερου δημιουργικού σκοπού.
  • Προσέξτε το εταιρικό σας brand: Οι Millennials έχουν μάθει να ζουν στο Internet και τα Social Media. Εκεί όλοι μπορούν να εκφράσουν την άποψη τους και αυτή να ακουστεί. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν η κάθε εταιρία να προσέχει πολύ τις αναφορές που υπάρχουν προς αυτή και συνολικά να έχει μία «καθαρή» εταιρική εικόνα. Για να μπορεί ένας εργαζόμενος να είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά του, πρέπει να νιώθει ότι εργάζεται σε ένα οργανισμό που θαυμάζει, που προσφέρει στο συνολικό κοινωνικό καλό και που δεν είναι βάρος προς τους συνεργάτες και τους εργαζομένους του.

Αφού μάθατε πως θα τους προσελκύσετε, είστε έτοιμοι να ανοίξετε τη θέση σας στο CollegeLink και να τους προσελκύσετε!