8 ημέρες αφιερωμένες στους Developers! Όλα όσα μάθαμε στο Web Development Academy vol.3

By Collegelink Team

Τρεις εβδομάδες γεμάτες με πολύωρη εκπαίδευση, γράψιμο κώδικα, πολύ καλές προσπάθειες από τους συμμετέχοντες για ωραία και αξιόλογα αποτελέσματα στο project που τους ανατέθηκε, έφτασαν στο τέλος τους.

Για 3η συνεχόμενη φορά το Web Development Academy κατάφερε να συγκεντρώσει άτομα ικανά, με γνώσεις αλλά πάνω από όλα θέληση για μάθηση και εξέλιξη!

Ο Trainer του Web Development ήταν ο Γιώργος Φιλιππάκης, Full Stack Developer στην εταιρεία Sleed, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο του World-Wide Web τα τελευταία 8 χρόνια και έχει εργαστεί τόσο σε Digital Agencies όσο και ως freelancer σε έργα πληροφορικής όλων των μεγεθών.

Την πρώτη μέρα Δευτέρα 29/10, το πρόγραμμα περιείχε μία εισαγωγή στο Web Development, τα βασικά στοιχεία του ίντερνετ, πώς λειτουργεί το επίπεδο client-server, αλλά και τα βασικά στοιχεία των HTML και CSS. Στην συνέχεια η εταιρεία Linakis Digital μας παρουσίασε το αντικείμενο δραστηριοποίησης της αλλά έδωσε επίσης την δυνατότητα στους υποψηφίους για networking και ενημέρωση για ανοιχτές διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Η ημέρα έκλεισε με κάποια hands-on παραδείγματα πάνω στην HTML και CSS.

Την Τετάρτη 31/10 οι συμμετέχοντες μπήκαν σε πιο βαθιά νερά της HTML και CSS βλέποντας πιο περίπλοκα πράγματα όπως HTML forms, γραφικά στην HTML, πολυμέσα, οντότητες HTML. Όσον αφορά την CSS, δόθηκε βαρύτητα σε responsive web design, media queries, grid system και Bootstrap.

Το Σάββατο 03/11, οι εκπαιδεύσεις επικεντρώθηκαν γύρω από PHP και SQL και σύνδεση με την βάση MySQL καθώς και τα βασικά στοιχεία αυτής. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι διδάχτηκαν τον βασικό τρόπο λειτουργίας και δομής της SQL, πίνακες, στήλες, τύπους δεδομένων, τροποποίηση πεδίων, ορισμό περιορισμών, πρωτεύοντα-ξένα κλειδιά, εισαγωγή-ανάκτηση-ενημέρωση-διαγραφή δεδομένων, συναρτήσεις.

Στην συνέχεια προχώρησαν στην PHP όπου διδάχθηκαν την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας της. Η μέρα έκλεισε με το Project Workshop όπου οι υποψήφιοι άρχισαν να δουλεύουν πάνω στο project που τους είχε ανατεθεί πάντα με την βοήθεια των Assistant trainers, Βαλέριο Χατζηγεωργίου και Μιχάλη Μαυροματάκη, Developers του Collegelink.

Η Τετάρτη 7/11 ξεκίνησε με μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της εταιρείας Intralot, η οποία  έδωσε την ευκαιρία στους υποψηφίους να έρθουν σε επαφή μαζί της και να ανακαλύψουν ανοιχτές θέσεις εργασίας. Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ξανά ο Γιώργος Φιλιππάκης, όπου επικεντρώθηκε σε πιο ανεπτυγμένα θέματα της PHP, όπως κλάσεις και αντικείμενα, δημιουργία αντικειμένων, κατασκευαστές, καταστροφείς, κληρονομικότητα, ιδιότητες κλάσης, μέθοδοι κλάσης, ορατότητα μελών-ιδιοτήτων-μεθόδων κλάσης. Η μέρα έκλεισε με την ενασχόληση πάνω στο Project.

Το Σάββατο 10/11 η εκπαίδευση περιείχε πιο αναλυτικά θεμάτα πάνω στην SQL, όπως χρήση των WHERE, AND, OR, NOT, ORDER BY, LIKE, IN, BETWEEN & ένωση πινάκων Στην συνέχεια η εταιρεία SICOA, File Maker Platform, μας ανέπτυξε εν συντομία τον τρόπο λειτουργίας αλλά και έδωσε την ευκαιρία στους υποψηφίους να προσεγγίσουν την ομάδα της για πιθανές συνεργασίες. Η μέρα έκλεισε με το Project Workshop.

Την Τρίτη 13/11, η εκπαίδευση κινήθηκε γύρω από Javascript και jQuery, jQuery selectors-events-effects, επεξεργασία στοιχείων, Ajax και φυσικά ενασχόληση με το project.

Την προτελευταία ημέρα, οι εκπαιδευόμενοι έμαθαν για το security και το Git. Πιο συγκεκριμένα, διδάχθηκαν για version control, git init, git remote, git clone, git config, και τις περισσότερες και πιο γνωστές εντολές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν με το git. Οι τελευταίες ώρες αφιερώθηκαν στη διαμόρφωση της τελικής μορφής του Project.

Την τελευταία ημέρα, οι υποψήφιοι δούλεψαν πάνω στις τελευταίες λεπτομέρειες του project τους αλλά και τους δόθηκαν κάποιες συμβουλές και χρήσιμες πηγές μάθησης ως τα “επόμενα βήματα” τους μετά την εκπαίδευση τους.

Έτσι λοιπόν έφτασε στο τέλος της αυτή η εκπαίδευση των 3 εβδομάδων η οποία δεν θα ήταν ίδια χωρίς την στήριξη και την συμβολή των εκπαιδευτών, των συμμετεχόντων, αλλά φυσικά και την ευγενική χορηγία και υποστήριξη των εταιρειών  Sicoa, Linakis digital, Intralot, Sleed, NopServices, SoftOne ,Syncbnb & Roadcube, οι οποίες είχαν ανοιχτές entry level Web Development θέσεις.

Σε ενδιαφέρει και εσένα ο χώρος του Web Development και θες να εργαστείς σε αυτόν τον τομέα, αλλά δεν κατάφερες να παρευρεθείς σε αυτήν την εκπαίδευση; Μην αγχώνεσαι, το CollegeLink είναι εδώ για σένα και οργανώνει συχνά παρόμοια events και προσφέρει συνεχώς επαγγελματικές ευκαιρίες για τους νέους! Μείνε συντονισμένος!