Επαγγέλματα του μέλλοντος – Τάσεις στην αγορά εργασίας

By CollegeLink Team

Αναζητάς μερικές ιδέες για το προς τα που να κινηθείς επαγγελματικά και πληκτρολογείς στο google “επαγγέλματα του μέλλοντος στην Ελλάδα”. Και οδηγήθηκες εδώ, σωστά; 

Τέλεια! Να ξέρεις πως συγκεντρώσαμε επαγγέλματα που έχουν/πρόκειται να έχουν άνοδο τα επόμενα χρόνια στην αγορά εργασίας, και γιατί μην προετοιμαστείς από τώρα; 

Marketing Performance Specialist

 O/η marketing performance specialist ασχολείται κυρίως με την διαχείριση των paid campaigns σε social media ή/και στην google και την απόδοση αυτών. Δηλαδή ασχολείται με την διαχείριση του διαφημιστικού budget, παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των διαφημίσεων μέσω των reports και την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τις αλλαγές/τροποποιήσεις που χρειάζεται να γίνουν στις καμπάνιες. Υπάρχει ένα μεγάλο άνοιγμα στην αγορά τα τελευταία χρόνια για Performance Marketing Specialists, οπότε αν θέλεις να ξεκινήσεις την καριέρα σου σε αυτό το κομμάτι, μπορείς να παρακολουθήσεις το Digital Marketing eLearning Academy by CollegeLink, το οποίο θα σε προετοιμάσει με τα κατάλληλα εφόδια για τον ρόλο.

Software/Mobile Developer

Είναι ένα επάγγελμα όχι μόνο του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος! Ο τομέας τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη ζήτηση, βρίσκεται ήδη σε pick και όπως όλα δείχνουν η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται. Τόσο οι software developers, δηλαδή οι devs που κατασκευάζουν ιστοσελίδες και προγράμματα που τρέχουν σε υπολογιστή, όσο και οι developers που ασχολούνται με την κατασκευή εφαρμογών για κινητές συσκευές, είναι απαραίτητ@ για τις εταιρείες, καθώς οι περισσότερες δραστηριότητες πλέον γίνονται κυρίως ηλεκτρονικά, όπως το εμπόριο, η εκπαίδευση, οι τραπεζικές συναλλαγές. Επιπλέον, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός, αυξάνονται και οι απαιτήσεις των χρηστών, οπότε υπάρχει πάντα η ανάγκη για την ανακατασκευή ή την βελτίωση μιας ιστοσελίδας ή μιας εφαρμογής. 

Τσέκαρε τα αντίστοιχα eLearning Academies by CollegeLink για Software, iOS, AR development και Backend development και απέκτησε τα hard skills που χρειάζονται για να διεκδικήσεις μία θέση στο τομέα!

Product (UI/UX) Designer

 Πριν από την κατασκευή ενός software product, δηλαδή μιας εφαρμογής/ιστοσελίδας, υπάρχει το στάδιο του σχεδιασμού του. Αυτό αναλαμβάνουν οι Product Designers, οι οποί@ ασχολούνται με τον σχεδιασμό τόσο του User Interface, δηλαδή της επιφάνειας που αλληλεπιδρά ο χρήστης σε μια εφαρμογή/ένα website, όσο και με το User Experience, δηλαδή το σχεδιασμό εφαρμογών με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι φιλικές προς το χρήστη και αξιόπιστες, παρέχοντας μια θετική εμπειρία και κάνοντας τους χρήστες να επιστρέφουν ξανά στην ιστοσελίδα/εφαρμογή. Γιατί να μην ξεκινήσεις κι εσύ την καριέρα σου στο Product Design; Δεν έχεις παρά να κάνεις την εγγραφή σου στο Product Design eLearning Academy by CollegeLink!

User/Customer Experience Specialist

 O/η User Experience Specialist ασχολείται με την έρευνα, την συλλογή δεδομένων και το σχεδιασμό στρατηγικής σχετικά με την εμπειρία του χρήστη, ενώ ο/η Customer Experience Specialist ασχολείται με τα παραπάνω κομμάτια σχετικά με την εμπειρία του πελάτη. Είναι δύο ρόλοι που ενώ σε πολλές εταιρείες στο εξωτερικό υπάρχουν εδώ και καιρό, στην ελληνική αγορά έχουν κάνει πιο έντονη την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια. Και αυτό γιατί πλέον οι εταιρείες κατανοούν ότι για να δημιουργηθεί μια καλή εμπειρία χρήστη και πελάτη, χρειάζεται να υπάρχει συγκεκριμένη ομάδα που συλλέγει σχετικές πληροφορίες και τις αξιοποιεί κατάλληλα. 

Cyber Security Expert

Η κυβερνοασφάλεια είναι πολύ σημαντική, οπότε όσο περισσότερες διαδικασίες και συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, τόσο περισσότερο εταιρείες χρειάζονται επαγγελματίες που να μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια χρήσης μιας εφαρμογής ή ενός website. Είναι ένα επάγγελμα που έχει μεγάλη ζήτηση και αν ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά με το Cyber Security, τώρα έχεις την ευκαιρία! Μπορείς να παρακολουθήσεις το Cybersecurity eLearning Academy by CollegeLink και να λάβεις μέσα σε 20 ώρες online εκπαίδευσης στα ελληνικά, όλες τις γνώσεις που χρειάζονται για να ξεκινήσεις να εργάζεσαι στον κλάδο. 

Data analyst

Ένας/μία data analyst, συλλέγει δεδομένα που αφορούν τους πελάτες, τα προϊόντα ή τις επιδόσεις μιας εταιρείας και εξάγει δείκτες βάσει των οποίων λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις. Οι πληροφορίες αυτές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να καθοριστούν –  διαμορφωθούν οι στρατηγικές που θα ακολουθήσει η επιχείρηση προκειμένου να βελτιώσει τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την απήχηση της στο κοινό. Εάν λοιπόν σου αρέσει να αναλύεις δεδομένα και να φτιάχνεις reports, δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις τώρα το Data Analytics eLearning Academies by CollegeLink

Recruiter/Tech Recruiter

Το επάγγελμα τ@ Recruiter έχει αυξανόμενη ζήτηση τα τελευταία έτη, καθώς οι εταιρείες θέλουν να έχουν στο δυναμικό τους ανθρώπους που είναι εξειδικευμένοι στην εύρεση των κατάλληλων υποψηφίων. Ειδικότερα, ο τομέας του tech recruitment έχει συναντήσει μεγάλη άνοδο, καθώς είναι μεγάλη η ζήτηση στα tech επαγγέλματα. Ως Recruiter μπορείς να εργαστείς είτε in-house σε κάποια εταιρεία, είτε σε κάποιο recruitment agency, μιας και πολλές εταιρείες αναθέτουν την διαδικασία αναζήτησης υποψηφίων σε κάποιο agency.

DevOps Engineer

Ο ρόλος αυτός αφορά την κατασκευή των υποδομών στις οποίες τρέχει ένας κώδικας. Οι DevOps Engineers αυτοματοποιούν διαδικασίες, δημιουργούν περιβάλλοντα για το testing των εφαρμογών και την live λειτουργία τους και συνεργάζονται τόσο με την ομάδα των developers, όσο και με την ομάδα των IT Operations και των QA Testers. Οι tech ομάδες πλέον έχουν όλο και πιο εξειδικευμένους ρόλους, ώστε να κατανέμονται πιο ομαλά οι αρμοδιότητες και ο συγκεκριμένος ρόλος είναι πολύ βασικός για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά μια tech ομάδα. 

Και τώρα που πήρες μια ιδέα από τα επαγγέλματα που trendάρουν αυτή τη περίοδο στην αγορά εργασίας, μπορείς να ρίξεις μια ματιά και σε όλα τα διαθέσιμα eLearning Academies by CollegeLink, έτσι ώστε να προετοιμαστείς με τα κατάλληλα εφόδια για τον τομέα που θέλεις να εργαστείς. Έχεις online ασύγχρονη εκπαίδευση στα ελληνικά, εκπαιδεύεσαι από επαγγελματίες που εργάζονται σε top εταιρείες της ελληνικής αγοράς και έχεις και τη δυνατότητα υλοποίησης δικού σου project, το οποίο μπορείς να προσθέσεις στο βιογραφικό σου. Τι άλλο θέλεις;