Γιατί οι δραστηριότητες team building είναι η σημαντικότερη επένδυση που πρέπει να κάνετε;

By Collegelink Team

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, τολμούμε να αναφέρουμε ότι οι δραστηριότητες για την ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος στο περιβάλλον εργασίας είναι ολίγον τι παρεξηγημένες. Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι, ως υπεύθυνοι προσλήψεων, έχετε πολλές φορές τολμήσει να πείτε στους εργαζόμενους σας ‘’ Σήμερα θα ασχοληθούμε με την εμψύχωση και την εκπαίδευση της ομάδας μας ‘’ με εκείνους να πιστεύουν ότι θα πρωταγωνιστήσουν σε κάποιο επεισόδιο της φημισμένης κομεντί The Office. 

Αναπτύξτε την ομάδα σας μέσα από την CollegeLink!

Παρά την κακή τους φήμη ότι οι δραστηριότητες ανάπτυξης του ομαδικού πνεύματος στο περιβάλλον εργασίας είναι κάπως βαρετές, σας διαβεβαιώνουμε ότι αποτελούν την σημαντικότερη και πιο παραγωγική επένδυση που μπορείτε να κάνετε για τους εργαζόμενούς σας. Μεταξύ άλλων, οι δραστηριότητες για την ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος μπορούν να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης, να μετριάσουν τις συγκρούσεις και ενίοτε να ενισχύσουν το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας μεταξύ αυτών. Η αποτελεσματική ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος στο περιβάλλον εργασίας σας σηματοδοτεί περισσότερους αφοσιωμένους εργαζόμενους και κατ επέκταση ενίσχυση της εταιρικής σας κουλτούρας, αλλά και των κερδών. 

Προκειμένου, λοιπόν, να μετατρέψετε κάθε δραστηριότητα ανάπτυξης του ομαδικού πνεύματος στο περιβάλλον εργασίας σε μια απόλυτα ευχάριστη – και ίσως περιπετειώδη – διαδικασία αρκεί να λάβετε υπόψη τα παρακάτω:

  1. Οι πιο επιτυχημένες και αξιοσημείωτες δραστηριότητες ενδυνάμωσης της ομάδας είναι αυτές που δεν παραπέμπουν ούτε στο ελάχιστο σε μια τυπική μέρα στο γραφείο. Με λίγα λόγια, δηλαδή, οι δραστηριότητες που παραπέμπουν σε μαθήματα ηγεσίας ή πρακτικές εξέλιξης είναι λιγότερο αποτελεσματικές. Προσπαθήστε να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τους εργαζόμενους σας, να μοιραστείτε εμπειρίες από την προσωπική σας ζωή ή κάποιον κοινό στόχο εκτός των πλαισίων της εταιρικής αποστολής.
  2. Όταν η μάθηση συνδυάζεται με την καλοπέραση είναι αποδεδειγμένο ότι πολύ όμορφα πράγματα μπορούν να προκύψουν. Κατά την προσπάθειά σας να ανακαλύψετε καινούρια πράγματα με τους εργαζόμενούς σας είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα ενισχύσετε τους στενούς δεσμούς μεταξύ τους και κατ επέκταση θα επωφελήσετε την ίδια την επιχείρησή σας. Για αυτό, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε κάτι μοναδικό και ίσως έξω από τα νερά της επιχείρησής σας, προκειμένου να τους ενθαρρύνετε να έρχονται συχνότερα σε επαφή μεταξύ τους. 
  3. Οι περισσότερες δραστηριότητες ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος αποτυγχάνουν, καθώς εφαρμόζονται για μια φορά και έπειτα χάνονται στη ροή της εργασιακής καθημερινότητας. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ανακαλύπτετε συνεχώς νέους τρόπους προκειμένου να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό μεταξύ των εργαζομένων σας. Η πρόκλησή σας, δηλαδή, είναι να δημιουργείται συνεχώς τις κατάλληλες συνθήκες και ευκαιρίες για τους εργαζόμενούς σας να αλληλεπιδρούν ουσιαστικά και εκτός από το πλαίσιο των δικών σας συναντήσεων. 

Αναρωτιέστε, λοιπόν, πώς μετά από όλα αυτά θα είστε βέβαιοι ότι καταφέρατε να ενδυναμώσετε έστω και λίγο την ομάδα σας; Μια αίσθηση ενθουσιασμού και ολοκλήρωσης, πολύ γέλιο και εκατοντάδες φωτογραφίες στο Instagram μπορούν σίγουρα να σας επιβεβαιώσουν ότι είστε στο σωστό δρόμο. 

Περισσότερα άρθρα σχετικά με τη διαχείριση εργαζομένων και τη βελτίωση της διαδικασίας πρόσληψης θα βρείτε στο blog μας!

Βρείτε τα ιδανικά ταλέντα για εσάς μέσα από την CollegeLink!!