Τα ταλέντα που ψάχνετε, βρίσκονται στο CollegeLink!

By Collegelink Team

Η αγορά εργασίας το 2018 τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και εστιάζει σε πολύ συγκεκριμένους κλάδους. Βλέπουμε για παράδειγμα τους τεχνολογικούς κλάδους και οτιδήποτε έχει να κάνει με ICT (Information & Communication Terchnology) να έχουν ραγδαία ανάπτυξη και τρομερή ζήτηση ταλέντων! Παράλληλα, οι παραδοσιακοί κλάδοι των χρηματοοικονομικών, των πωλήσεων, του μάρκετινγκ, της διοίκησης, των μηχανικών, της βιομηχανικής παραγωγής και του τουρισμού παραμένουν σταθεροί πυλώνες της αγοράς εργασίας.

Στην CollegeLink έχει διαμορφωθεί ένα εξαιρετικό Hub 9.000 νέων, τελειόφοιτων και πρόσφατα πτυχιούχων, με πολύ δυνατό ακαδημαϊκό background και αρκετές εθελοντικές και εργασιακές δραστηριότητες, υποψήφιοι έτοιμοι, να ενταχθούν με μεγάλη επιτυχία στην αγορά εργασίας. Το φάσμα των ειδικοτήτων είναι πολύ μεγάλο και πρακτικά καλύπτει κάθε εργασιακό κλάδο. Ενδεικτικά κάποιοι από αυτούς είναι Accounting & Finance, Marketing, Business Development, Software & Web Development, Technology Infrastructure, Art & Design, Store Sales, Call Center, Business & Data Analysis, Event Management, E-commerce, Tourism, Engineering και Human Resource. Ακολουθούν πίνακες με αναλυτικότερα στατιστικά δεδομένα μετά από έρευνα μέσω του συστήματος της CollegeLink.

Σκοπός της παρακάτω απεικόνισης είναι να παρουσιάσει τους πιο δημοφιλείς κλάδους απασχόλησης της Γενιάς Υ, να αναδείξει την ποικιλία και την ποιότητα των γνώσεων και ικανοτήτων των χρηστών της CollegeLink και να βοηθήσει τις εταιρίες να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για τα νέα ταλέντα που είναι έτοιμα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας!

Δημογραφικά στοιχεία βάσης CollegeLink:

  • 56% γυναίκες και 44% άνδρες
  • Ηλικιακό Group: 20 – 27 ετών *το 95% δείγματος
  • 61% φοιτητές και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΑΕΙ
  • 13% φοιτητές και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΤΕΙ
  • 22% φοιτητές και απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Master)
  • 4% φοιτητές και απόφοιτοι κολλεγίων και ιδιωτικών ΙΕΚ

Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά:

1. Ιnformation Technology Professionals:
Όπως προκύπτει, στον τομέα του ΙΤ το μεγαλύτερο ποσοστό ασχολείται με το Web Development και το Technology Infrasturcture. Είναι απόλυτα λογικό στην κορυφή αυτής της κατάταξης να βρίσκεται το Web Development, αν αναλογιστούμε την εξέλιξη της τεχνολογίας και τις τάσεις της αγοράς. Όπως διαπιστώνουμε από τους πίνακες, στην βάση της CollegeLink υπάρχει ένα πολύ ικανοποιητικό  ποσοστό υποψηφίων που γνωρίζουν οπωσδήποτε τις απαραίτητες γλώσσες προγραμματισμού και αρκετές πρόσθετες. Ανακάλυψέ τους όλους!

Development: 47.11% (Web, Software, Mobile), Technology Infrastructure: 23.75% (Network, Hardware), Engineers: 16.97% (Electronic, Computer), Data: 12.18% 

  1. Marketing Professionals:

Δεν θα μπορούσε να λείπει το Marketing, ένα από τα βασικότερα στοιχεία για την επιβίωση και εξέλιξη μιας εταιρίας. Συμπεραίνουμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο Digital Marketing. Κανένας Marketing Manager δεν μπορεί να ανταπεξέθλει στις απαιτήσεις της αγοράς αν δεν είναι εξοικειωμένος με το Digital. Επίσης, δεύτερο σε κατάταξη έρχεται το Public Relations. Η αξία των ανθρώπινων σχέσεων είναι αθάνατη. Είναι απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχία μιας εταιρίας και ίσως από τα πιο απαιτητικά. Ανακάλυψέ τους όλους!

Digital Marketing: 30.84%, Social Media: 11.21%, Copywriters: 18.22%, Market research: 10.75%, Public Relations: 18.46%, Promotion: 10.51%

  1.   Management & Business Development Professionals:

Όπως φαίνεται, στο χώρο του Business Development μεγάλο ποσοστό καταλαμβάνει ένα κομμάτι που απασχολεί σημαντικά τις επιχειρήσεις και αυτό είναι οι Πωλήσεις. Ακολουθεί η Επιχειρησιακή Στρατηγική καθώς χωρίς αυτή, είναι δύσκολο να τεθούν στόχοι και στρατηγικές υλοποίησής τους. Ανακάλυψέ τους όλους!

Sales: 42.43%, Administrative: 33.47%, Customer support: 12.15%, Logistics: 3.98%, Supply: 2.39%, Project management: 5.58%

  1. Finance & Economics Professionals:

Στον Οικονομικό τομέα τα ηνία έχουν το Accounting και το Finance, δύο επιστήμες, “πυλώνες”, για την ύπαρξη μιας εταιρίας. Τα μεγάλα αυτά ποσοστά στους παραπάνω τομείς, αυξάνουν τις πιθανότητες για μια εταιρία να βρουν τους καλύτερους. Ανακάλυψέ τους όλους!

Finance: 31.40% , Accounting: 38.81%, Economics: 23.99%, Banking: 5.80%

  1.  Various Professionals :

Πέραν από τους δημοφιλείς τομείς που είδαμε πιο πάνω, υπάρχουν και άλλα πεδία με τα οποία ασχολούνται οι χρήστες μας. Την πρώτη θέση καταλαμβάνουν διάφορες άλλες επιστήμες. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται το Τηλεφωνικό κέντρο. Είναι ένα πεδίο το οποίο έχει σημαντική ζήτηση και όπως φαίνεται οι υποψήφιοι που έχουν profile στην Collegelink είναι ικανοί να την καλύψουν. Τέλος, στην τρίτη θέση της κορυφής, βρίσκεται το Design. Ανακάλυψέ τους όλους!

Design: 16.54%, Human Resource: 8.93%, Store Sales: 14.35%, Call Center: 17.86%, Event Management: 7.03%, Ecommerce: 6.30%, Tourism: 7.03%, Physical Sciences: 21.96%

Η CollegeLink, βραβευμένη  εταιρεία στα HR Awards 2017 ως Best Practice στην κατηγορία Best Youth Employment Initiative, εστιάζει στην αποτελεσματική μετάβαση προς την αγορά εργασίας όλων των εξαιρετικών νέων φοιτητών και απόφοιτων. Γι ατο σκοπό αυτό, αναλαμβάνει την διοργάνωση των CollegeLink Academies, προκειμένου να πετύχει μία πιο στοχευμένη κατάρτιση τους σε διάφορους τομείς. Τα CollegeLink Academies έχουν στόχο την παροχή πρακτικών γνώσεων και την εξέλιξη δεξιοτήτων ώστε οι υποψήφιοι να είναι οι πλέον κατάλληλοι για οποιαδήποτε θέση. Στα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα, καλύπτονται τομείς με ιδιαίτερη αποροφητικότητα στην αγορά, όπως Business Development, Digital Marketing και Web Development.

Με πάνω από 400 ικανοποιημένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, από τους κλάδους της διαφήμισης,της τεχνολογίας, της αγοράς ακινήτων, του outsourcing, του branding, των τηλεπικοινωνιών, των πωλήσεων, της μόδας κ.α. , μεταξύ των οποίων η Stoiximan.gr, Taxibeat, Unify, uni.systems, Ernst & Yang, Teleperformance, Actionline αλλά και κάποιες εκτός Ελλάδας (Γαλλία, Ολλανδία, Σλοβενία, Τσεχία ), εσείς πως προσλκύεται νέα ταλέντα στην ομάδα σας;

Βρείτε τους ιδανικούς για εσάς υποψηφίους εδώ!