5 Podcasts για κάθε HR Professional

By Collegelink Team

Τόσο η άνοδος όσο και οι σημαντικές αλλαγές που παρουσιάζονται ταχύτατα στον κλάδο του Ανθρωπίνου Δυναμικού τα τελευταία χρόνια έχουν επιφέρει έναν τεράστιο πλούτο ενημερωτικών πόρων για όλους τους επαγγελματίες – ανεξάρτητα από το στάδιο της καριέρας στο οποίο βρίσκονται. Από ενημερωτικές εκπομπές έως και διαδικτυακά forum, υπάρχουν πλέον απεριόριστες επιλογές από όπου μπορούμε να ενημερωθούμε για τα ins and outs του κλάδου μας. 

Και, όσο το digital γίνεται ολοένα και περισσότερο αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας έχουμε στη διάθεσή μας μια ακόμη επιλογή πρόσβασης στις γνώσεις και σκέψεις ηγετών του κλάδου γύρω από τη διαχείριση ανθρώπων, ηγεσίας και επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, στα podcast, που γίνονται ακόμη πιο δημοφιλή μέρα με τη μέρα και αποτελούν λίγο πολύ το ράδιο της digital εποχής, μπορούμε να ακούσουμε τους καλύτερους του χώρου παγκοσμίως να κουβεντιάζουν για το αντικείμενο και να λένε ειλικρινές απόψεις ή εμπειρίες. 

Είτε, λοιπόν, επιθυμείτε να ακούσετε τις απόψεις άλλων γύρω από τον κλάδο ή απλά να ψυχαγωγηθείτε, ακολουθούν 5 podcasts που σίγουρα θα θελήσετε να ξεκινήσετε αμέσως!

Αναπτύξτε την ομάδα σας μέσα από την CollegeLink!

HBR Ideacast

Μπορεί η θεματολογία του να μην είναι αποκλειστικά επικεντρωμένη και εξειδικευμένη σε θέματα που αφορούν τον κλάδο του HR, αλλά σίγουρα το Ideacast από το Harvard Business Review αποτελεί μια εξαιρετική πηγή έμπνευσης για θέματα ηγεσίας και management. Κάθε επεισόδιό του είναι σύντομο, εύπεπτο και με σπουδαίους προσκεκλημένους – από την COO του Facebook Sheryl Sandberg έως και τον  διάσημο βιολοντσελίστα Yo-Yo Ma.

Προτεινόμενο επεισόδιο: How Workplaces — Not Women — Need to Change to Improve Equality

Nine to Thrive HR

Με τα περισσότερα επεισόδια του να διαρκούν περίπου 20 λεπτά, το Nine-to-Thrive είναι το τέλειο podcast για ζητήματα ανθρώπινου κεφαλαίου και… μια διασκεδαστική ακρόαση για όλες εκείνες τις ημέρες που κολλάμε στην κίνηση της Κηφισίας ή χρειαζόμαστε απλά ένα ευχάριστο διάλειμμα. 

Η ομάδα Nine-to-Thrive μιλά με ηγέτες από εταιρείες του Fortune 1000, συγγραφείς και ακαδημαϊκούς, καλύπτοντας τα πάντα – από την προσέγγιση και πρόσληψη ταλέντων έως τις στατιστικές αναλύσεις.

Προτεινόμενο επεισόδιο: Bad Job Postings Are Costing You Great Candidates

WorkLife with Adam Grant

Αφού υπολογίζεται ότι αφιερώνουμε το ένα τέταρτο της ζωής μας στην εργασία, είναι κατανοητό ότι πρέπει να το απολαμβάνουμε – ή τουλαχιστον να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για αυτό. 

Και, ο οργανωτικός ψυχολόγος Adam Grant είναι εδώ για να μας κάνει να ανακαλύψουμε τα κλειδιά για μια καλύτερη επαγγελματική ζωή μέσα από συνομιλίες και σκέψεις των πιο ασυνήθιστων επαγγελματιών. 

Προτεινόμενο επεισόδιο: How Science Can Fix Remote Work

Recruiting Future with Matt Alder

Επιθυμείτε να ενημερώνεστε πρώτοι για τις τάσεις του κλάδου, ενώ δεν παύετε στιγμή να αναζητάτε νέες και καινοτόμες στρατηγικές προσέλκυσης και διαχείρισης ταλέντων; Ο Matt Alder, talent acquisition consultant, και οι επίτιμοι καλεσμένοι του είναι εδώ για να σας τα μάθουν όλα!

Προτεινόμενο επεισόδιο: Global Recruiting

Hiring on All Cylinders

Είτε διοικείτε μια αφοσιωμένη ομάδα προσλήψεων είτε διαχειρίζεστε εσείς οι ίδιοι εξ ολοκλήρου τον κύκλο ζωής των ταλέντων, οι ειδικοί του Hiring on All Cylinders θα σας παρέχουν όλες εκείνες τις συμβουλές που χρειάζεστε για την προσέλκυση, πρόσληψη και διατήρηση των ταλέντων σας. 

Προτεινόμενο επεισόδιο: Technology, Interviews and Candidate Experience in the Time of COVID-19

Πηγαίνοντας, λοιπόν, στη δουλειά σας ή για το μεσημεριανό σας διάλειμμα ή ακόμη και για μια απλή βόλτα με το σκύλο σας, τα παραπάνω podcasts είναι σίγουρο ότι θα σας κάνουν να ταυτιστείτε με την καθημερινότητά σας, να ακούσετε σκέψεις και ιδέες από ανθρώπους – ηγέτες και μη στον κλάδο που έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις και να εμπνευστείτε!

Βρείτε τα επόμενα ταλέντα σας μέσα από την CollegeLink!