Post-holiday sadness: Πώς να βοηθήσετε τους εργαζομένους σας με την επιστροφή τους στο γραφείο

By Collegelink Team

Δυστυχώς, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν – όπως και η καλοκαιρινή μας άδεια…

Η επιστροφή στους ρυθμούς της εργασιακής μας καθημερινότητας γίνεται με τρόπο μεταβατικό και για αυτόν τον λόγο η διάθεση αλλάζει. Το «post-holiday sadness» είναι αυτή ακριβώς η μετάβαση που χρειάζεται ο οργανισμός μας από την ανεμελιά του καλοκαιριού στους νέους στόχους  και υποχρεώσεις του φθινοπώρου. Ωστόσο, αυτό το αίσθημα θλίψης μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επίμονο στερώντας από τους εργαζομένους μας τη χαρά της επιστροφής στο γραφείο, της συνάντησης με συναδέλφους, καθώς και χρήσιμες παραγωγικές ώρες.

Πως μπορούμε, όμως, να συμβάλλουμε στην ομαλή προσαρμογή των εργαζομένων μας στο γραφείο;

Αναπτύξτε την ομάδα σας μέσα από την CollegeLink!

  • Διοργανώστε ένα meetup με τα μέλη της ομάδας σας ή όλης της εταιρείας σας

Η σύνδεση εμφανίζεται ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και οι – καλοκαιρινές – διακοπές χαρακτηρίζονται ως μια εποχή βαθιάς σύνδεσης με τους ανθρώπους που τις περνούμε μαζί. Για αυτό και η διατήρηση αυτής της αίσθησης στο μεταβατικό μας περιβάλλον είναι σημαντική. 

Σκεφτείτε, λοιπόν, να διοργανώσετε ένα meetup με τους εργαζομένους σας, ώστε να τους βοηθήσετε να επανασυνδεθούν με το pre – vacation περιβάλλον τους. 

  • Δώστε χώρο και χρόνο στα μέλη της ομάδας σας να μοιραστούν τις καλοκαιρινές τους εμπειρίες

Αφού κανείς μας δεν είναι απόλυτα έτοιμος να επιστρέψει από τις καλοκαιρινές του διακοπές, γιατί δεν φροντίζετε να τις παρατείνετε; 

Εξετάστε το ενδεχόμενο να συγκεντρώσετε τα highlights – καλά ή κακα – τις φωτογραφίες και τα tips των καλοκαιρινών σας διακοπών, ώστε να τα μοιραστείτε στο meetup με την ομάδα σας. Σίγουρα αυτή η ενέργεια θα λειτουργήσει θετικά και στο κομμάτι της σύνδεσης που αναφέραμε παραπάνω!

  • Αναφερθείτε στους στόχους της νέας σεζόν ήδη από την πρώτη εβδομάδα της επιστροφής

Ίσως νωρίτερα από κάθε εξωτερικό meetup, προέχει ένα εσωτερικό meeting με την ομάδα σας ή κάθε μέλος ξεχωριστά, προκειμένου να θέσετε παρέα τους στόχους της νέας χρονιάς και την κατηγοριοποίηση κάθε επιμέρους task. 

Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσετε χρόνο σε όλους να οργανωθούν αποφεύγοντας την αναβλητικότητα μπροστά σε πιθανά «βουνά» εργασιών.

  • Μαζί με τους εταιρικούς στόχους, συζητήστε και τους προσωπικούς στόχους κάθε μέλους της ομάδας σας

Οι διακοπές μας προκαλούν έντονες σκέψεις και δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να μας αλλάξουν και τη ζωή – αφού όταν βρισκόμαστε εκτός της ρουτίνας, αποκτούμε νέες προοπτικές. 

Γιατί, λοιπόν, να μη γνωρίζετε κι εσείς τους πιθανούς νέους στόχους – κυρίως επαγγελματικούς – των εργαζομένων σας προτείνοντας κατευθύνσεις προς τη νέα ζωή που επιθυμούν να χτίσουν;

Η «επιστροφή στην κανονικότητα» αδιαμφισβήτητα είναι μία μεταβατική περίοδος για όλους, τις περισσότερες φορές με μεταπτώσεις στη διάθεση μας. Για αυτό, πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως κανένα από τα σημάδια μελαγχολίας ή μειωμένης απόδοσης δεν χρήζουν ανησυχίας δίνοντας στους εργαζομένους μας την αίσθηση πως δεν είναι μόνοι, παραμένοντας, ωστόσο, πάντα σε επαγρύπνηση, εάν τα συναισθήματα αυτά επιμένουν. Η υπενθύμιση των πραγμάτων που απολαμβάνουμε περισσότερο στην εργασία μας θα επαναφέρει άμεσα το γραφείο σε κανονικούς ρυθμούς και τη διάθεση όλων έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε τι συναρπαστικό έρχεται με τη «νέα σεζόν».

Βρείτε τα επόμενα ταλέντα σας μέσα από την CollegeLink!