Πως να στείλεις ευχαριστήριο mail μετά την συνέντευξη

By Christina Chelvatzi

 

Μόλις έφυγες από τη συνέντευξη για μια θέση που σε ενδιαφέρει πολύ. Νομίζεις ότι η δουλειά σου τελείωσε εδώ;

Ήξερες ότι το να στέλνεις ευχαριστήριο email μετά από συνέντευξη με μια εταιρεία, αυξάνει τις πιθανότητες σου να πάρεις τη θέση; 

Και αυτό, γιατί έτσι μπορείς να δείξεις ακόμα πιο έντονα το ενδιαφέρον σου για τη θέση και την εταιρεία. Για να μοιραστούμε μαζί σου και μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία, σύμφωνα με έρευνες μόνο το 20% των υποψηφίων στέλνει ευχαριστήριο mail μετά από μια συνέντευξη!

Αυτό σημαίνει πως αν σε ενδιαφέρει πραγματικά η θέση, καλό θα είναι να ενισχύσεις την καλή εντύπωση που έδωσες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, στέλνοντας ένα ευχαριστήριο mail μετά. Μπορείς να το στείλεις λίγες ώρες μετά από τη συνέντευξη ή την επόμενη μέρα. 

Αν θέλεις λοιπόν στην επόμενη συνέντευξη να ξεχωρίσεις, συνέχισε να διαβάζεις! 

Τι περιλαμβάνει το ευχαριστήριο mail;

Σε αυτό το email ευχαριστείς την εταιρεία και τ@ν recruiter για το χρόνο που διέθεσε, τονίζεις κάποια σημεία που βρήκες σημαντικά στη μεταξύ σας συζήτηση και υπενθυμίζεις το πόσο έντονο είναι το ενδιαφέρον σου για τη θέση. 

Πριν το στείλεις, κάνε και ένα έλεγχο για ορθογραφικά και τυπογραφικά λάθη. Όλο και κάτι μπορεί να σου έχει ξεφύγει! 😉

Και πως θα το συντάξω;

Για πάμε να δούμε ένα παράδειγμα του πως να συντάσσεις ένα thank you email: 

“Καλησπέρα σας κα./κε. (ονοματεπώνυμο),

Σε συνέχεια της χθεσινής μας συνέντευξης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για το χρόνο που αφιερώσατε για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες του ρόλου. 

Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσίαση της εταιρείας και μετά από τη συζήτηση μας, το ενδιαφέρον μου για τη θέση είναι ακόμα πιο έντονο! Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στο τμήμα με τις γνώσεις μου αλλά και να αναπτύξω τα skills μου στο κομμάτι της επικοινωνίας με τους πελάτες.

Αυτό που μου κέντρισε περισσότερο τη προσοχή όμως ήταν το νέο project που θα τρέξει το τμήμα, και εάν τελικά επιλεχθώ για τη θέση, ανυπομονώ να βοηθήσω στην υλοποίηση του. 

Αναμένω με χαρά επικοινωνία σας για τα επόμενα βήματα! 

Με εκτίμηση,

Ονοματεπώνυμο.’’

Έστειλες το mail, και τώρα τι;

Μπορεί να λάβεις κάποια άμεση απάντηση από την εταιρεία, μπορεί και να σου απαντήσουν κατευθείαν όταν θα έχουν νεότερα. Σε κάθε περίπτωση, αν περάσουν κάποιες ημέρες από την ημερομηνία που σου είπαν πως θα έχεις απάντηση, καλό είναι να στείλεις ένα follow up email, για να ενημερωθείς σε ποιά φάση της διαδικασίας βρίσκονται. 

Και αν σύντομα έχεις την επόμενη σου συνέντευξη, μπορείς να κοιτάξεις ποιές είναι οι 50 πιο συχνότερες ερωτήσεις συνέντευξης, για πας full προετοιμασμέν@.

Τσέκαρε το blog μας για ακόμα περισσότερες συμβουλές!