Ζούμε σε ένα κόσμο όπου η τεχνολογία έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας και κατά συνέπεια και στην εργασιακή μας ζωή. Αυτή η εξάρτηση από την τεχνολογία έχει ως άμεση συνέπεια συνεχείς αλλαγές και εξελίξεις στο εργασιακό περιβάλλον, τις θέσεις εργασίας και τις δεξιότητες που είναι σημαντικές για την κάθε θέση.

 
Η μόνη σταθερά σε αυτό το μεταβαλλόμενο περιβάλλον είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και πιο συγκεκριμένα η προσωπικότητα του καθενός.

Παντού ακούς για αυτά τα «Soft Skills» που είναι σημαντικά και θα σου εξασφαλίσουν το μέλλον σου. Πολλές εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων και head hunters έχουν αναδείξει τη σημασία των «soft skills» και πόσο πολύ επηρεάζουν την πρόσληψη και τη μελλοντική σταδιοδρομία ενός υποψηφίου στην αγορά εργασίας. Χαρακτηριστική είναι η φράση «τα “hard skills” μπορούν να σου “φέρουν” τη συνέντευξη, αλλά χρειάζεσαι τα “soft skills” για να πάρεις -και το πιο σημαντικό να διατηρήσεις- τη δουλειά».

Τι είναι, λοιπόν, τα περιβόητα αυτά «soft skills»;

Έχουν να κάνουν με δεξιότητες και συμπεριφορές που σχετίζονται με τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τους συναδέλφους μας, με τους προϊσταμένους μας, με τους ανθρώπους, γενικότερα, σε θέματα όπως η επικοινωνία, η ευελιξία, η καινοτομία, η ηγεσία, το πάθος, η πειθώ, η εξωστρέφεια, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, το ομαδικό πνεύμα, το επιχειρηματικό πνεύμα, η διαχείριση του χρόνου, ο προσανατολισμός στο τελικό αποτέλεσμα, οι ικανότητες διαχείρισης αλλαγών, ανάληψης ρίσκου, και δε συμμαζεύεται.

Τα soft skills, όμως, «μαθαίνονται»;

Την απάντηση δίνει το 1ο Soft Skills Development Academy από το CollegeLink! Πρόκειται για ένα σεμινάριο τριών εβδομάδων που σκοπό έχει την προσωπική σου ανάπτυξη με στόχο την επαγγελματική σου επιτυχία. Πολύπειροι επαγγελματίες του κλάδου από το Ο.Π.Α και τις εταιρίες KPMG, Owiwi θα σε προετοιμάσουν να διεκδικήσεις το ιδανικό για εσένα μονοπάτι καριέρας.

Στο 1ο Soft Skills Academy από το CollegeLink θα αναλύσουμε τους 8 βασικούς παράγοντες προσωπικότητας που χαρακτηρίζουν την εργασιακή σου συμπεριφορά και θα σε βοηθήσουμε να αναπτύξεις αυτά τα οποία είναι σημαντικά για εσένα! Παράλληλα, θα μάθεις πως φτιάχνουμε το τέλειο βιογραφικό και πως θα εντυπωσιάσεις στη συνέντευξη για τη δουλειά των ονείρων σου! Η τιμή του σεμιναρίου ανέρχεται στα 35.00€ (Early bird & Φοιτητές/Άνεργοι), 50.00€ κανονικό και αυτό χάρη στην ευγενική χορηγία των PWC, KPMG, Owiwi & του Συλλόγου Αποφοίτων του μεταπτυχιακού Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΠΑ.

Πρόλαβε το Early bird!

Γιατί να το παρακολουθήσεις;
  • Ανάπτυξη των 8 πτυχών της ανθρώπινης προσωπικότητας
Ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της αποφασιστικότητας μας, της ευελιξίας και της προσαρμοστικότητας μας σε νέες καταστάσεις, της ικανότητάς λήψης αποφάσεων, της ικανότητας μας για μάθηση, της επαγγελματικής μας εντιμότητας και της αίσθησης ευθύνης που έχουμε στο εργασιακό μας περιβάλλον!
  • Σύνταξη βιογραφικού και προετοιμασία για συνέντευξη
Πολύπειροι σύμβουλοι HR της KPMG, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει περισσότερες από 1,000 συνεντεύξεις στην πορεία της καριέρας τους, θα μας μάθουν πως προετοιμάζουμε ένα σωστό βιογραφικό καθώς και πως προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για μία συνέντευξη!
  • Προσομοίωση συνεντεύξεων
Όταν θα έρθει η ώρα για την 1η σου πραγματικά σημαντική συνέντευξη θα ήταν καλό να μην είναι η πρώτη φορά που περνάς αυτή τη διαδικασία. Γι’ αυτό, στην ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα περάσεις mock interviews με έμπειρους recruiters οι οποίοι θα σου δώσουν εποικοδομητικό feedback, ώστε να είσαι έτοιμος/η για την μεγάλη στιγμή!

Κλείσε τώρα τη θέση σου!

Πρόγραμμα 3 εβδομάδων

Τρίτη 05/03 – 17:30-21:30

Registrations

Meet & Greet

8-factor Personality Assessment ( start )
Resilience Workshop

Πέμπτη 07/03 – 18:00-21:30

Flexibility Workshop

Adaptability Worksop

Τετάρτη 13/03 – 18:00-21:30

“CV Tricks” by Fotis Kanellopoulos, Senior Advisor at KPMG

Decision-Making Workshop

Σάββατο 16/03 – 11:30-16:30

Learning Agility Workshop

Work Ethics Workshop

Δευτέρα 18/03 – 18:00-21:30

Presentation of ATHEXGROUP

“How To Stand Out In An Interview” by Georgia Konstantinidou, Senior Advisor at KPMG

Accountability Worksop

Τρίτη 19/03 – 18:00-21:30

8-factor Personality Assessment ( start )

Assessment & Personality factors Result Analysis

Πέμπτη 21/03 – 18:00-21:30

Mock Interviews

*Για τα mock interviews μας υποστηρίζει ο Σύλλογος Αποφοίτων του μεταπτυχιακού Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΠΑ.

Κλείσε τώρα τη θέση σου!

Sponsors:

Food Sponsor: 

Trainer: Βέρα Λαζανάκη, Υποψήφια Διδάκτωρ Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Συμπεριφοράς, Ο.Π.Α.

Η Βέρα είναι υποψήφια διδάκτωρ Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Συμπεριφοράς στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως ψυχολόγος σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική,  διδάσκει μαθήματα Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών και σε μαθήματα e-learning στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στις συγκρούσεις στην εργασία, στις σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων και στα συναισθήματα του εργαζόμενου. Παρακολουθεί και συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια και είναι team coordinator στην εθελοντική ομάδα Job-Pairs.

Guest Speakers:

Φώτης Κανελλόπουλος, Senior Advisor, KPMG

Τίτλος Ομιλίας: «CV Tricks»
Ο Φώτης ξεκίνησε την καριέρα του στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού σε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες Παραγωγής Επιχειρηματικού Λογισμικού, Υπηρεσιών και Λύσεων Πληροφορικής ως εκπαιδευόμενος, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε σε πολυεθνική συμβουλευτική εταιρεία υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, ως Σύμβουλος επιλογής προσωπικού. Από τον Ιούλιο του 2016 εργάζεται στην KPMG στο τμήμα επιλογής και αξιολόγησης προσωπικού ως Σύμβουλος αναλαμβάνοντας έργα σε διάφορες ειδικότητες για εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως: Φαρμακευτικός, Καταναλωτικός, Πληροφορικής, Τουρισμού και Λιανεμπορίου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στα Τεχνοοικονομικά Συστήματα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην KPMG έχει συμμετάσχει σε πληθώρα παρουσιάσεων με στόχο την υποστήριξη νέων επαγγελματιών για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας υποστηρίζοντας ενεργά το Σύλλογο Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών και το Innovathens.

Γεωργία Κωνσταντινίδου, Senior Advisor, KPMG

Τίτλος Ομιλίας: «How To Stand Out In An Interview»
Η Γεωργία εργάζεται στη KPMG ως Senior Advisor στο τμήμα Executive Search & Selection. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Κλινική Νευροψυχολογία της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Τράπεζα Πειραιώς, ενώ παράλληλα συμμετείχε στην εκπαίδευση και αξιολόγηση των νέων υπαλλήλων της τράπεζας. Το τελευταίο την οδήγησε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της να επιλέξει τον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού όπου και ξεκίνησε να εργάζεται ως Recruiter σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης προϊόντων τεχνολογίας. Στην εταιρεία KPMG εργάζεται από το 2017, συμμετέχοντας στην διαδικασία επιλογής στελεχών στην ελληνική αγορά, έχοντας συνεργασθεί με πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες και εστιάζοντας στον κλάδο του Finance, του Real Estate, του Marketing και της Ενέργειας. Παράλληλα συμμετέχει σε παρουσιάσεις και workshops σχετικά με θέματα που αφορούν τη προετοιμασία των νέων στελεχών στην αγορά εργασίας, συντονίζοντας την συνεργασία της KPMG με τον Σύλλογο Αποφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ).

Media Sponsors: