Το Sales Academy by CollegeLink δεν ήταν ένα ακόμη σεμινάριο για Πωλήσεις! Γιατί;

By Collegelink Team

Αν μας ακολουθείς στα social media, τότε θα είδες από πρώτο χέρι πόσο “καυτό” ήταν το διήμερο της Παρασκευής 12 και του Σαββάτου 13 Απρίλη. Μπορεί έξω να γινόταν κατακλυσμός, αλλά στον χώρο του The Cube Athens, 12 ομιλητές και 35 συμμετέχοντες ήταν “on fire”! 

Αν πάλι δεν μας ακολουθείς καλύτερα να ξεκινήσεις, καθώς χάνεις τα καλύτερα!

Αφού σου διεγείραμε, λοιπόν, την περιέργεια για το τι ακριβώς συνέβη σε αυτό το σεμινάριο, διάβασε παρακάτω να μάθεις!

Κάνε την εγγραφή σου στο CollegeLink για να μην μένεις εκτός!

Την Παρασκευή 12 Απριλίου η μέρα ξεκίνησε φυσικά με networking συνοδευμένο από ζεστό καφεδάκι και snacks, όπως το απαιτούσε ο καιρός.

Οι ομιλίες ξεκίνησαν με την ταλαντούχα Ιουλία Δεσποινούδη, Business Consultant & Fitness Trainer, η οποία μέσα από απτά παραδείγματα εξήγησε ποια soft skills είναι απαραίτητο να εξελίξει κάποιος ο οποίος θέλει να πετύχει στον κλάδο και πως θα το καταφέρει. Η ομιλία της έκλεισε με τον αιφνιδιασμό των συμμετεχόντων όταν τους ζήτησε να σηκωθούν και να εκτελέσουν μερικά squats ( αν έχεις το θεό σου 😓)! Εννοείται πως όλοι την ακολούθησαν, γιατί τέτοιο πάθος έχουν οι συμμετέχοντες των Academies by CollegeLink.

Υ.Γ. Αν θες να γνωρίσεις από κοντά την Ιουλία και το fitness αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου κάνε την εγγραφή σου στο fitland.gr.

Κάπως έτσι, γεμάτοι ενέργεια, προχωρήσαμε στην επόμενη ομιλήτρια, Ιωάννα Φωτοπούλου. H Ιωάννα είναι Founder του Pirate Scale και ξεχώρισε στις καρδιές των συμμετεχόντων μέσα από το έντονο ταμπεραμέντο της και το πολύ αποτελεσματικό workshop “Social Media Pirate” που η ίδια δημιούργησε και εστιάζει σε 3 τεχνικές για τον εντοπισμό του ιδανικού πελάτη! Για περισσότερα tips από την Ιωάννα κάνε την εγγραφή σου στο newsletter της!

Τι άλλο είχε αυτή η Παρασκευή;

Είχε γνωριμία με την platinum χορηγό του σεμιναρίου, την εταιρεία Teleperformance Greece. Πρόκειται για μία πολυεθνική εταιρία που αριθμεί περισσότερους από 8.200 εργαζομένους στην Ελλάδα και διακρίνεται για το πολυπολιτισμικό της περιβάλλον. H Teleperformance παρουσίασε επίσης τις άμεσες ευκαιρίες καριέρας που προσφέρει στους συμμετέχοντες!

Ευκαιρίες καριέρας, όμως, έχει και η Mellon Group of Companies καθώς και η Dialectica, οι gold εταιρείες-χορηγοί του σεμιναρίου. H Mellon Group of Companies, μάλιστα, συμμετείχε με το workshop “Sales Optimization in…Mellon”, όπου η νικήτρια ομάδα κέρδισε έπαθλο, και τι έπαθλο! Αφού εκπαίδευσε τους συμμετέχοντες ακολουθώντας την onboarding εκπαίδευση της εταιρείας (!), οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες και έπρεπε να “πουλήσουν” ο καθένας ένα ξεχωριστό προϊόν. Φυσικά για να είναι δίκαιο όλο αυτό, είχαν βοήθεια από έμπειρους επαγγελματίες της εταιρείας! Μετά από ψηφοφορία για τους καλύτερους πωλητές, η νικήτρια ομάδα ( και όλοι οι συμμετέχοντες βέβαια ) κέρδισαν μία μοναδική τούρτα από το Mellon ( ατυχές λογοπαίγνιο…).

Τέλος, ο Λουκάς Γερασίμου, Managing Director of Sales Office στην Interamerican, εταιρεία με κορυφαία θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, μας έδωσε ιδέες και στρατηγικές για Insurance Sales. Η Interamerican διαθέτει, επίσης, άμεσες ευκαιρίες απασχόλησης.

Sales Academy, ημέρα 2η (Σάββατο 12 Απριλίου):

Η μέρα ξεκίνησε με τον κορυφαίο επαγγελματία Ανδρέα Κωνσταντινίδη, Commercial Director @ Yuboto, που μας ανέδειξε τις τεχνικές για το απόλυτο Customer experience.

Ακολούθησε ο Jon Graves, Chief Revenue Officer @ eLearningIndustry, o οποίος ανέλυσε το Customer Buying Journey Mapping και μας έμαθε την μεθοδολογία “MEDDIC”.

Επειδή, όμως, νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, μπήκαμε σε “lunch break mode” με λαχταριστά burgers, ευγενική χορηγία του Goody’s Burger House.

Αφού γεμίσαμε μπαταρίες, μπήκαμε στην ουρά για την Μαριλένα Φιλιππίδη, Account Manager & Business Development @ Etraveli Group για να μας αποκαλύψει πως βρίσκουμε μια μέση λύση όταν διαπραγματευόμαστε με πελάτες. (κι αν δεν καταλαβαίνεις την εννοούμε με το “μπήκαμε στην ουρά”, είναι γιατί χάνεις τα στοριζ μας)

Ο Γιάννης Συράκης, έχοντας την εμπειρία του Senior Account Manager στην Booking.com και ως Sales Team Leader, αποκάλυψε όλα του τα μυστικά γύρω από το Account Management στο συγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Last but not least, o Στέφανος Πρόκος eBusiness Consultant @ Convert Group, εκτέλεσε ένα Presentation Skills Training, εστιάζοντας στο γρήγορο και αποτελεσματικό pitching.

Τώρα κατάλαβες γιατί δεν έπρεπε να χάσεις αυτό το σεμινάριο; Έλα, μην πέφτεις. Έρχονται κι άλλα Academies by CollegeLink και για να μένεις ενημερωμένος/η, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Κάνε την εγγραφή σου στο CollegeLink!