13 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αποχώρηση των εργαζομένων

By Collegelink Team

Αναρωτιέστε αν η δύναμη βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων σας; Στη σύγχρονη αγορά εργασίας η απάντηση είναι ναι. Η προσήλωση των εργαζομένων σας είναι δύσκολο να κερδιθεί, αλλά αποτελεί μονόδρομο για την επιτυχία της επιχείρησης σας.

1. Η αποχώρηση ενός μέσου εργαζομένου κοστίζει το 33% του ετήσιου μισθού του

Η αντικατάσταση εργαζομένων είναι μεγάλη επένδυση. Μια επιχείρηση χρειάζεται να ξοδέψει, τόσο οικονομικούς, όσο και ανθρώπινους πόρους, καθώς και χρόνο, για να ανακοινώσει μια κενή θέση εργασίας και να τη διαφημίσει, να πραγματοποιήσει συνεντεύξεις, να βρει τον κατάλληλο υποψήφιο και τέλος να τον προσλάβει.

Μια έρευνα της Employee Benefits News, έδειξε ότι

όταν μια επιχείρηση χάσει έναν εργαζόμενο, αυτό ισοδυναμεί με το 33% του ετήσιου μισθού του.

Δεν χάνετε μόνο ένα ταλέντο και χρόνο, αλλά  και ένα σημαντικό ποσοστό χρηματοδότησης προς την επιχείρηση σας. Το ανθρώπινο δυναμικό μιας επιχείρησης είναι το μεγαλύτερο εισόδημα της. Όλες οι εταιρείες ξοδεύουν χρήματα για να βρουν το καλύτερο ταλέντο, όμως αυτό που δεν κάνουν οι περισσότερες, είναι ότι δεν επενδύουν σε στρατηγικές να διατηρήσουν χαρούμενους και ικανοποιημένους τους υπαλλήλους τους.

Δημιουργήστε την κατάλληλη για εσάς ομάδα εδώ!

2. Η κακή επίδοση του αφεντικού οδηγεί τους  εργαζόμενους να παραιτηθούν 4 φορές περισσότερο

Σύμφωνα με την Udemy, σχεδόν οι μισοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι παραιτήθηκαν εξαιτίας ενός κακού manager.

56% των υπαλλήλων θεωρεί ότι οι managers έχουν πάρει προαγωγή πρόωρα και το 60% θεωρεί ότι οι managers χρειάζονται εκπαίδευση.

Πολύ συχνά, οι managers βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις λόγω έλλειψης προσωπικού να συμπληρώσει μια κενή θέση, όταν το άτομο που είχαν στο μυαλό τους δεν είναι έτοιμο ακόμα. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι managers δεν έχουν εκπαιδευτεί επαρκώς, ώστε να διαχειρίζονται αποδοτικά μια ομάδα ανθρώπων. Αυτό, μάλιστα, μπορεί να προκαλέσει αναταραχή μέσα στην ομάδα και οι εργαζόμενοι να στραφούν στην αναζήτηση μιας εταιρείας, όπου θα διαχειρίζονται καλύτερα το προσωπικό.

3. Οι εργαζόμενοι που δεν αναγνωρίζεται η καλή δουλειά τους για την εταιρεία, είναι 2 φορές πιο πιθανό να στραφούν στην αναζήτηση νέας δουλειάς

Σύμφωνα με την Qualtrics, οι managers που αναγνωρίζουν τη δουλειά των υπαλλήλων τους,

οι τελευταίοι είναι 5 φορές πιο πιθανό να παραμείνουν στην εταιρεία. Ενώ, 8 φορές πιο πιθανό είναι να μείνει ένας εργαζόμενος σε μια επιχείρηση, όταν ο manager τον βοηθάει και τον καθοδηγεί με τα καθήκοντα του.

Φροντίστε, λοιπόν, οι εργαζόμενοι σας να νιώθουν ότι αναγνωρίζεται η καλή δουλεία που κάνουν, αποφύγετε την αρνητική κριτική και δώστε κίνητρα στους υπαλλήλους σας.

4. Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν σε μια επιχείρηση, αν δεν υπάρχει κλίμα ενθάρρυνσης να δίνουν feedback προς τα ανώτερα στελέχη

Οι εργαζόμενοι που δεν νιώθουν άνετα να δίνουν feedback προς τα ανώτερα στελέχη είναι 16% λιγότερο πιθανό να μείνουν στην εταιρεία, σύμφωνα με έρευνα της  TINYpulse.

Το feedback δεν πρέπει να δίνεται μόνο από τα ανώτερα στελέχη προς τα κατώτερα, αλλά και αντιστρόφως. Η ανοιχτή συζήτηση και επικοινωνία είναι το κλειδί, ώστε και οι δύο πλευρές, τόσο οι υπάλληλοι, όσο και οι managers, να κατανοήσουν τις ανάγκες και τα πιθανά σημεία βελτίωσης.

Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους σας να μοιράζονται καθημερινά τις σκέψεις τους, αυτό θα τους δώσει την αυτοπεποίθηση να νιώσουν ότι η άποψη τους είναι σημαντική.

7 Απλοί Τρόποι Να Κινητοποιήσετε Τους Εργαζομένους Σας

5. Η ξεκάθαρη τέλεση των διαδικασιών κάνει τους εργαζόμενους χαρούμενους

Σύμφωνα με τα δεδομένα της TINYpulse,

οι εργαζόμενοι είναι κατά 23% πιο πιθανό να μείνουν στην εταιρεία αν οι managers τους τους εξηγήσουν ξεκάθαρα ποιοι είναι οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες τους.

Μην αφήνετε τους υπαλλήλους σας να αναρωτιούνται ποια είναι τα καθήκοντά σας και αν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σας, μιλήστε μαζί τους.

6. Εργαζόμενοι που νιώθουν υποτιμημένοι αναζητούν νέα θέση εργασίας

Οι εργαζόμενοι που δεν νιώθουν ότι η δουλειά τους εκτιμάται,

είναι 34% πιο πιθανό τον επόμενο χρόνο να αναζητήσουν δουλειά σε μια άλλη επιχείρηση.

Όταν οι εργαζόμενοι σας νιώθουν ότι επενδύουν χρόνο και το ταλέντο τους στην επιχείρηση τους και δεν επικυρώνεται η συνδρομή τους, τότε είναι πολύ πιθανό να αναζητήσουν κάπου αλλού δουλειά.

7. Η εξέλιξη στην καριέρα ενθαρρύνει τα ταλέντα

Η έλλειψη προόδου και εξέλιξης των δεξιοτήτων των υπαλλήλων σας μπορεί να οδηγήσει στην πτώση του ηθικού τους.

Μάλιστα, το 70% των εργαζομένων με μεγάλη πιθανότητα να αποχωρήσουν, δηλώνουν ότι θα αποχωρήσουν από την εταιρεία για να εξελίξουν την καριέρα τους.

8. Η κακή κουλτούρα της εταιρείας ενθαρρύνει τον δείκτη κινητικότητας και αντικατάστασης προσωπικού

Οι εργαζόμενοι που βαθμολογούν και αξιολογούν ως φτωχή την κουλτούρα της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, είναι 24% πιο πιθανό να αφήσουν τη θέση τους. Σύμφωνα με το Hays report, σε έρευνα δείγματος 2.000 υπαλλήλων,

σχεδόν οι μισοί (43%), δήλωσαν ότι αναζητούν νέα θέση εργασίας, και ένας από τους κύριους λόγους ήταν η κουλτούρα της εταιρείας.

9. Η ύπαρξη ενός ανώτερου σκοπού της επιχείρησης ενισχύει την προσήλωση των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι που πιστεύουν ότι η επιχείρηση τους έχει έναν υψηλότερο σκοπό, πέρα από το κέρδος, είναι 27% πιο πιθανό να μην αποχωρήσουν από την επιχείρηση. Δουλεύοντας με μια ομάδα όπου έχει συγκεκριμένο όραμα και η αποστολή, είναι μια εμπειρία όπου οι εργαζόμενοι τη βρίσκουν ενδιαφέρουσα και συνάμα δελεαστική.

10. Η έλλειψη σεβασμού οδηγεί στην αποχώρηση εργαζομένων

Σύμφωνα με έρευνα της  TINYpulse, οι εργαζόμενοι που υποστηρίζουν ότι υπάρχει χαμηλό επίπεδο σεβασμού μεταξύ των συναδέλφων, είναι 26% πιο πιθανό να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους.

Μόνο το 33% των υπαλλήλων είναι ικανοποιημένοι με το εργασιακό κλίμα και το επίπεδο εμπιστοσύνης, σύμφωνα με το  SHRM.

11. Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής έχει περισσότερη αξία από όσο νομίζετε

Η εργαζόμενοι που βαθμολογούν υψηλά την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, είναι 10% πιο πιθανό να παραμείνουν στην εταιρεία που εργάζονται. Ενθαρρύνετε τους εργαζομένους σας να θέτουν στόχους, τόσο για τη δουλειά τους, όσο και για την προσωπική τους ζωή.

12. Η επαγγελματική εξέλιξη είναι υψηλής σημασίας

Το LinkedIn’s 2018 Workforce Learning Report κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 93% των εργαζομένων θα έμενε σε μια επιχείρηση για περισσότερο καιρό αν επένδυε στην καριέρα τους.

Η πλειονότητα των millennials (87%) υποστηρίζει ότι η επαγγελματική εξέλιξη και η ανάπτυξη ευκαιριών κατατάσσονται στις κορυφαίες προτεραιότητες τους, με βάση το Gallup.

Έρευνα: «Ποιοι είναι οι δύο βασικοί παράγοντες για τους millennials που επηρεάζουν την επιλογή μιας θέσης/εταιρείας;»

13. Οι κινητοποιημένοι εργαζόμενοι είναι χαρούμενοι

Η τελευταία έρευνα της  Conference Board σχετικά με την εργασιακή ικανοποίηση έδειξε ότι 51% των U.S. υπαλλήλων είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι το 49% δεν είναι ικανοποιημένοι και επαφίεται στους leaders του ανθρώπινου δυναμικού να βρουν το γιατί.

Μιλήστε στους εργαζόμενους σας και προσχωρήστε σε αλλαγές, εάν επιθυμείτε να διατηρήσετε το ανθρώπινο δυναμικό σας κοντά σας και χαρούμενο!

Περισσότερα άρθρα σχετικά με τη διαχείριση των εργαζομένων θα βρείτε στο blog μας!

Δημιουργήστε την κατάλληλη για εσάς ομάδα εδώ!